İyi Mercimek Pişirmenin Püf Noktası! Mercimeğin Lezzetini Artırmak İçin..

İyi Mercimek Pişirmenin Püf Noktası! Mercimeğin Lezzetini Artırmak İçin..
Türk mutfağının adeta demirbaşlarından birisidir Mercimek. Genelde Mercimek yemeği pişirirken bazı püf noktaları atlamamak gerekiyor. İyi Mercimek pişirmek için herkes bunları bilmeli..

Mercimek Türk mutfağının demirbaşları arasındadır. Türkiye'de en çok tüketilen yiyeceklerin başında mercimek gelir.

Mercimek Çorbası adeta Lokantaların vazgeçilmezlerinden birisidir. Mercimekten yapılan çorbalar veya mercimek köftesi ise en çok tükettiğimiz yiyeceklerdendir.

Mercimek oldukça yüksek besin değeri olan bir besindir. Ancak onun besin değerini yok etmemek için bilmemiz gereken bazı şeyler var.

Bu püf noktaları sizlerle paylaşacağız. Sizlerde mercimek pişirirken besin değerini böylelikle yok etmemiş olacaksınız. Peki Mercimeğin besin değerini yok etmemek için ne yapılmalıdır?

Mercimeği ilk olarak pişirmeden önce ayıklayıp mutlaka suda yıkamak gerekmektedir..

Ayrıca Mercimeği pişirmeden önce bir kaç saat soğuk suda bekletmek pişirme süresini kısaltmaktadır...

Tuz ve Asit dengesi.. Sirke ve limon suyu mercimeğin pişme süresini yavaşlatır. Mercimek bu yüzden haşlanıp dağılmaz. En iyi sonucu almak için mercimeği pişirdikten sonra limon suyu veya tuzu ilave edin..

Mercimeğin pişip pişmediğini anlamak için kaşık yardımıyla bir kaç adet alıp dokusuna bakabilirsiniz. Bu püf noktaları atlamayın. Atlarsanız besin değerini yok etmiş bir mercimek yemeğiyle baş başa kalırsınız..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler