İtalyan Mutfağının Dünyaya Kazandırdığı Şahane Lezzet "Focaccia"

İtalyan Mutfağının Dünyaya Kazandırdığı Şahane Lezzet "Focaccia"
Bugün kurutulmuş domatesi, taze biberiyesi, taze kekiği, zeytiniyle yemelere doyulmayan harika bir ekmek tarifi vereceğiz. İşte İtalyanların meşhur Focaccia ekmeğinin yapılışı.

İtalyanların en meşhur ekmeklerinden biri Focaccia. (Fokaça diye okunuyor:)). Görünüşü bizim pideye benziyer ama pideden farklı olarak üstüne değişik malzemeler ekleniyor. Hatta bu ekmekle yapılan tostlar, sandviçler tüm dünyada oldukça popüler.

Hamuru bildiğimiz un, su, maya ve tuzdan hazırlanıyor. Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor. Kuru domatesli, zeytinlisi ve kekiklisi en meşhurlarından. Dilerseniz ekşi maya ile de yapabilirsiniz.Püf noktalarından biri fırına girmeden ve fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülmesi, diğer, de deniz tuzu serpilmesi

FOCACCİA EKMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı + 1 yemek kaşığı su
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • İsteğe bağlı yarım su bardağı siyah zeytin
  • İsteğe bağlı 1 çay bardağı kutulmuş domates

FOCACCİA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

✔️ Ön hazırlıkları yapalım. Domatesi 10 dakika sıcak suda bekletip küp küp doğrayın. Zeytinin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın.. Kekik ve biberiye yi de ince ince doğrayın.
✔️ Yoğurma kabına yaş mayayı, ılık suyu koyup karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
✔️ Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Zeytinyağını ve balı da ekleyin. Hamur pürüzsüz bir kıvama ulaşana kadar yoğurun.
✔️ Baharatları, zeytini, taze kekiği, biberiyeyi, domatesi de ilave edip hafif cıvık bir hamur elde edin. (Dilerseniz hamura bu karışımları koymayıp üzerine de ekleyebilrisiniz canınız nasıl isterse:)) Soğan halkası cherry domates ile zenginleştirebilirsiniz.
✔️ Fırın kabını sıvı yağı ile yağlayıp hamuru güzelce yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını parmaklarınızla bastıra bastıra sürün.
✔️ Üzerine bir örtü örtüp 45 dakika mayalandırın.
✔️ 180 derece ısıtılmamış fırında yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkarır çıkarmaz fırçayla zeytinyağı sürün. Deniz tuzu serpin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler