İtalyan Lezzeti Kapınıza Geldi! En Pratiğinden Parmak Yediren Lazanya Tarifi

İtalyan Lezzeti Kapınıza Geldi! En Pratiğinden Parmak Yediren Lazanya Tarifi
Lazanya İtalyan Mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. İki farklı sosla hazırlanan bu harika yemek aç olmayanın bile bayılarak yiyeceği cinsten bir lezzet. İşte lokum gibi bir kıymalı lazanya tarifi...

Lazanyayı herkes Garfield adlı çizgi filmle tanıdı sanırım. Eşim küçükken lazanyayı kedi yemeği zannedermiş:) Tabi sonradan lazanyayı ayıla bayıla yedi ama hala gülerek anlatır. 

Şimdilerde bizim evin en sevilen yemeklerinden kendisi. 

Evde lazanya yapmak sanılanın aksine hiç de zor değil.  Bir kaç aşaması var kabul ama sonuç zaten efsane olacak herşeye değecek unutmayın. 

Her lokmada sizi sizden alacak o lezzetin yapımına geçelim hemen.

KIYMALI LAZANYA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Dikdörtgen borcam için;

  • 1 paket lazanya (24 yaprak ön pişirmesiz lazanya)

Üzeri için;

  • 400 gram kaşar peyniri
  • 2-3 dal taze kekik
  • 2-3 dal taze fesleğen

Beşamel sos için;

  • 5 su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Ço az muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz

Bolonez sos için;

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Etiniz çok yağlıysa yarısını kullanın)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı su
  • Parmesan peyniri (Yoksa kaşar peyniri)

KIYMALI LAZANYA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Tavayı ısıtın. Ardından kıymayı ekleyip ara ara karıştırarak 
kavurun. Kıyma suyunu salıp çekmesi lazım. Bu aşamada sıvı yağı ilave edin. Yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurun. Havucu rendeleyip kıymaya ilave edin ve 3-4 dakika kavurun. Sarımsak doğrayıp onları da kıymaya ekleyin. Domates salçasını ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatlarını tuzunu ekleyin.  Domatesleri rendeleyip ilave edin. Domatesleri iyice pişince suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Orta ateşte pişsin sosumuz. Yaklaşık 35 dakika da güzel bir kıvama ulaşıyor.

✔️ Beşamel sosu yapımına geçelim. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından azar azar sütü ilave edip karıştıra karıştıra beşamal sosunu pişirin. Biraz akışkan bir kıvamda olmalı. 5-6 dakika içinde koyulaşacaktır. Tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini çok az koyup karıştırın. Ocağın altını kapatıp kenara ayırın.

✔️ Dikdörgen borcamın tabanına iki kepçe beşamel sosundan gezdirin. Fırça ile güzelce heryerine yayılsın. Üzerine iki kepçe kıymalı sostan dökün. Şimdi sıra lazanyaları dizmeye geldi.  6 adet lazanya tam bir dikdörgen borcama yetiyor. Üzerine beşamel sosu, onun üzerine bolonez sosu dökün. Bu aşamada permasan peyniri rendeleyin çok yakışıyor.

✔️ Diğer katları da aynı şekilde tamamlayın. 4 kat oluyor.

✔️ Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar permasan peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendeleyip kaşar peyniri iyice eriyip kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakikada nar gibi kızaran enfes lazanyalar yemeye hazır olacaktır.

✔️ 5 dakika dinlenmeye bırakın sonra dilimleyin

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler