İşin Sırrı Kavurmasında! Kıvamı Asla Şaşmıyor Tam Ölçülü Sütlü Un Helvası Tarifi

İşin Sırrı Kavurmasında!  Kıvamı Asla Şaşmıyor Tam Ölçülü Sütlü Un Helvası Tarifi
Sütlü Un Helvasıı, Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir. Peki bu eşsiz tatlı evde nasıl yapılır?Tüm püf noktalarını ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Bugün sizler için hem basit hem de oldukça lezzetli bir tatlı tarifi hazırladık.

Sütlü un helvası basit olmasına karşın oldukça lezzetlidir. Fırın gerektirmez. Canı tatlı çekenlerin ilk tercihlerindendir. Her ne kadar şerbetli bir tatlı olsa da dondurmayla oldukça hafif olur.

İşte kıvamı şaşmayan, garantili Ekmek Kadayıfı tarifi... Umarım deneyince sizlerde beğenirsiniz.

SÜTLÜ UN HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 150 gr tuzsuz tereyağı
  • Yarim çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti:

  • 2 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı süt

Yanına: Kaymak ya da dondurma

Üzeri için ceviz ya da antep fıstığı tozu

SÜTLÜ UN HELVASI NASIL YAPILIR?

✔️ Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve sütü koyun. Güzelce karıştırıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kapatın. Üzerinin kaymak tutmaması için tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın.

✔️ Geni bir tavaya tereyağını ve sıvı yağı ekleyip eritin. Yağ eriyince eleyerek unu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Bu aşama önemli. Un başta fazla geldi gibi gelebilir ama sonra sıvılaşacaktır merak etmeyin. Kaşıkla eze eze karıştıra karıştıra kavurun. Ortalama 30 dakika kavurun.

✔️ Koyu kahve köpüğü rengi aldığında ocağın altını kısın ve sütlü şerbetten azar azar ekleyip her seferinde karıştırarak yedirin. Bu sayede asla topaklanmaz. Eze eze pürüzsüz bir kıvama gelecektir.

✔️ Üzerine ister ceviz, ister antep fıstığı ister kaymak, ister dondurma koyarak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler