Baklava hamurundan Yunanistan'ın meşhur paçavra tatlısı tarifi
Paçavra tatlısı, Yunan Mutfağında "Patsavouro" olarak isimlendirilen pratik şerbetli bir tatlıdır. Bizdeki revaniye, gazete tatlısına, pileli tatlıya benziyor diyebiliriz. Hazır baklavalık yufkanın hazırlanan sosa batırılmasıyla 5 dakikada hazırlayıp fırınlayacağınız bu lezzet üstünde kaymak ve cevizle çok güzel oluyor. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.
Paçavra tatlısı için hangi malzemeler gerekli?
➞ 1 paket baklava hamuru (20 yaprak)
➞ 200 gr yoğurt
➞ 100 gr süt
➞ 1 su bardağı toz şeker
➞ 2 su bardağı sıvı yağ
➞ 6 adet yumurta ve bir yumurtanın sarısı
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 2 paket vanilya
Şerbeti için;
➞ 1,5 su bardağı şeker
➞ 3 su bardağı su
➞ 1 büyük limonun suyu
Üzeri için;
➞ Ceviz, kaymak
Paçavra tatlısı nasıl yapılır?
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Suya sıkılmış limonun kabuğunu koyup kaynatın. Kaynarken şekeri ve limon suyunu ekleyip çok da yoğun olmayacak şekilde bir şerbet elde edin.
✔️ Yoğurdu, sütü, yumurtaları, sıvı yağı, vanilyayı, kabartma tozunu,
ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Boza kıvamında bir sos olacak.
✔️ 32 cm x 40 cm boyutlarında fırın kabını kullanacağız. Her bir baklava yufkasını tıpkı bir paçavra gibi elinizle büzüp sosa batırıp tepsiye yerleştirin.
✔️ Tek sıra halinde yufkaları yerleştirip kalanını da hepsinin üzerine koyun.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti gezdirin.
✔️ 1 saat şerbetinin çekmesini bekleyin.
✔️ Üzerine ceviz, kaymakla çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Sinan Hamamsarılar / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.