Püf noktaları artık sır olmaktan çıktı! İşte İnegöl Köfte tarifi

Püf noktaları artık sır olmaktan çıktı! İşte İnegöl Köfte tarifi

Tadına bakanlar herkesin tarif istediği o muhteşem lezzet. Siz de tüm püf noktalarına uyarak harika inegöl köfteleri yapıp herkesi şaşırtabilirsiniz.

İnegöl köftesinin lezzetini bilenler bilir. Dokusu, tadı farklıdır. Bir de mangalda yapılanını yediyseniz tadı hala aklınızda olabilir. Bu harika lezzeti evde yapma fikri sizi sakın korkutmasın. Ustasından aldığımız bu tarifle siz de artık evde lezzetli İnegöl Köfteler hazırlabileceksiniz.

Öncelikle İnegöl Köfte Yaparken Neler YAPMAMAMIZ gerektiğini anlatalım.

  • Yağsız kıyma alıp da inegöl yapayım derseniz hiç başlamayın, olmaz
  • Karbonat yok evde yine de yapmak istiyorum derseniz o da olmaz.
  • İnegöl köftede tuzdan başka baharat olmaz, denemeyin.
  • Sakın yumurta da ekleyeyim ne olacak demeyin. Ortaya başka bişey çıkar:)
  • Vaktim yok diyip sakın hızlıca yoğurup oldu demeyin.
  • Yoğurduktan sonra dinlendirmeden de pişirmeyi aklınızdan geçirmeyin.
  • Yağda kızartırken sakın 1 yemek kaşığından fazla sıvı yağ koymayın ve yüksek ateşte pişirmeyin.
  • Tabiki de pişince sakın bekletmeyin :) 

ORJİNAL İNEGÖL KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • Yarım kilo dana döşten iki kere çekilmiş kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 7 gr tuz (1 tatlı kaşığı)
  • 4 gr karbonat (1 çay kaşığı)

ORJİNAL İNEGÖL KÖFTESİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Soğanı rondodan geçirin ve fazla suyunu sıkıp posasını karıştırma kabına alın. Robotunuz yoksa rende de kullanabilirsiniz.Püf noktası soğanın suyunu kullanmamak.

✔️ Üzerine kıymayı, karbonatı ve tuzu da ekleyip et, macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Bu aşama önemli, en az 15-20 dakika yoğurmanız gerekiyor.

✔️ Yoğurdunuz köfte hamurunun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 8 saat bekletin. (Tercihen 24 saat)

✔️ İnce uzun parmak şeklinde rulolar yapıp inegöl köftelerinizi hazırlayın. Şekil verirken buzdolabı poşetleri ya da krema torbası kullanabilirsiniz. Orjinal inegöl köftelerin her biri 37.5 gr mış:) Bu da aklınızda olsun. Tabiki tek tek tartmayacaksınız sadece bilginiz olsun diye söylüyoruz:)

Pişirme Önerisi

✔️ İnegöl köftenin en güzel hali kesinlikle mangalda olanı. İmkanınız varsa mangalda pişirin.Yoksa da fırın ve tava da da kurutmadan lezzetl inegöl köfteler yapabilirsiniz.

✔️ Tavada yapmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyup çok az yağda orta ateşte tavayı sallayarak pişirin, bu şekilde de gayet lezzetli oluyor.

✔️ "Ben tavada yapmam fırında pişiririm" derseniz o da olur. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine köfteleri yerleştirip, önceden ısıtılmış fırında 220 deredede kurutmadan pişirebilirsiniz.

Servis Önerileri

Yanında soğan piyazı, patates kızartması ve pirinç pilavı çok yakışıyor.

Daha sağlıklı olsun derseniz patates püresi ve bulgur pilavı da olabilir.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

 

Etiketler :
En Yeniler