Bu Fasülye Turşusunu Yapmak Hem Kolay Hem de Yıllarca Bozulmuyor

Bu Fasülye Turşusunu Yapmak Hem Kolay Hem de Yıllarca Bozulmuyor
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir Fasülye Turşusu. Bugün sizlere şoklama tekniğiyle her yıl tekrar tekrar aynı ölçüyle yapacağınız bir tarif vereceğiz. Peki lezzetli tam ölçülü fasülye turşusu nasıl yapılır? İşte püf noktalaıryla tarifi

Taze fasülye turşusu yapmanın tam zamanı!

Alev Türken'in youtube kanalında paylaştığı taze fasülye turşusu tarifi tam da bu dönem işimize yarayacak cinsten. Tarif 1 milyon kişi tarafından izlendi ve hakkında yüzlerce yorum yapıldı. Geçen sene aynı tarifle 6 kilo fasülyeden 10 kavanoz yapmıştım ve tüm kış bayılarak yemiştik. Bu yıl yine zamanıyken ve elime fasülyeyi almışken tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizler de deneyip memnun kalırsınız.

Tarife geçmeden önce bir kaç noktaya deyinelim.

  • Lezzetli fasülye tursusu yapmanın ilk şartı taze, kart olmayan ve kılçıksız fasülye almaktır:)
  • Verdiğimiz ölçüler 1 litrelik cam kavanoz içindir. Siz istediğiniz miktarda eşit çekilde artırabilirsiniz.
  • Fasülyeleri çok iyi yıkayın
  • Sirkenin miktarı önemli. Fazla sirke turşuyu karartır. Elma sirkesi de olur ama ben genellikle üzüm sirkesi tercih ediyorum.
  • Cam kaplar turşu için en ideal olanlardır. Kaynar suyla kuracağımız için cam kavanoz şart, kesinlikle plastik kap kullanmayın.
  • Tuzu az olan turşular yumuşak olur, kütür kütür olmaz. Normal tuz kullanmayın. Kaya tuzu idealdir.

FASULYE TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 litre kavanoz için;

  • 600 gr taze fasülye
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1-2 tane limon tuzu
  • Kaynar su

FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Fasulyelerin üç kısımlarını temizleyip güzelce yıkayın. Geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynar suya fasülyeleri atıp kevgirle fasülyelerin tüm yüzeyinin suda olmasını sağlayın.10 dakika haşlayın. Geniş bir tepsiye soğuk su koyup haşlanan fasülyeleri atın.10 dakika bu şekilde bekletin.10 dakika sonra süzgece koyup iyie süzmesini sağlayın. Fasülyeler turşu için hazır!

✔️ Sarımsakları ayıklayıp iri iri doğrayın.

✔️ Kavanozın tabanına sarımsakların yarısını yerleştirin. Fasülyeleri dikey şekilde güzelce yerleştirin. Haşlandığı için çok esnek oluyorlar hiç kırılmıyorlar.

✔️ Kavanoz dolunca üzerine kalan sarımsakları, tuzu, şekeri, limon tuzunu ve sirkeyi dökün.

✔️ En son kaynar su ile kavanozu doldurup yeni kullanılmamış kuru kavanoz kapağı ile 3 iler 1 geri tekniği ile sıkıca kapatın. Bir kaç kez sallayıp kavanozun kapağı ala gelecek şekilde koyup üzerini örtün ve1 gün oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

✔️ Ertesi gün güneş görmeyen karanlık bir yere kaldırabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler