İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü Mercimek Çorbası Kadın Budu Köfte Anne Usulü Patates Salatası Kadayıf Dolması

İftarda Bugün Ne Yesek Ne Yesek! Günün Menüsü Mercimek Çorbası Kadın Budu Köfte Anne Usulü Patates Salatası Kadayıf Dolması
Lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek bu menüyü çok seveceksiniz.İşte hem çok doyurucu hem de pratik günün menüsü: Lokanta Usulü Mercimek Çorbası, Mükemmel Kadın Budu Köfte, Anne Usulü Patates Salatası, Kadayıf Dolması İşte püf noktalarıyla tarifleri...

Pandemiden dolayı bu ramazanda misafir ağırlayamıyoruz ama çocuklarımızla birlikte gönlümüzü de doyuran sofralar hazırlayalım mutlaka. 

İşte günün menüsü

  • Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
  • Kadın Budu Köfte
  • Anne Usulü Patates Salatası
  • Kadayıf Dolması

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

et-sulu-mercimek-corbasi.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardagi kırmızı mercimek 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük boy patates 
  • 1 su bardağı et suyu 
  • 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limon 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tarif: Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurun. Patatesi rendeleyin ve soğana ekleyip kavurmaya devam edin. Bu arada mercimeği suda güzelce yıkayıp süzün ve patatese ekleyip 1-2 dk daha kavurun. Et suyunu, suyunu, baharatları ve tuzu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurup servis esnasında gezdirin. 

KADIN BUDU KÖFTE

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg kıyma az yağlı
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Arzuya bağlı kimyon

Bulamak için;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • sıvı yağı

Tarif:  Kıymayı ikiye bölün.Yemeklik doğradığınız soğanı çok azsıvı yağ ile soteleyin. Daha sonra kıymanın yarısını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan pirinçleri haşlayıp süzün. Geniş bir kapta soğuyan kıymalı harcı, haşlanmış pirinci ve kalan çiğ kıymayı alıp güzelce yoğurun. Yumurtayı, baharatı, ince kıyılmış maydanozu da ekleyip 10 dakika iyice özleşene kadar yoğurmaya devam edin.  Oval şekiller verip bir tepsiye dizin. Yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Galeta ununuda ayrı bir kaseye koyun. Her bir köfteyi önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Bu şekilde 30 dakika kadar dinlendirebilriseniz daha iyi olur. Tavaya sıvı yağı alıp iyice ısınınca kadınbudu köfteleri arkalı önlü kızartın. 

PATATES SALATASI

Püf noktalarıyla az malzemeli anne usulü patates salatası tarifi

Gerekli Malzemeler;

  • 8 adet orta büyüklükte patates
  • Haşlamak için 6 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet orta boy soğan 

Sosu icin;

  • 2 adet orta boy limonun suyu 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek pul biber 

Tarif:  Öncelikle patatesleri yıkayıp uygun bir tencereye alın. üzerine 6 su bardağı soğuk su koyun ve güzelce haşlayın. Ara ara kontrol edin hamur gibi olmasın. Patatesler haşlandıktan sonra, eğer tencerede su varsa süzün ve patatesleri ılımaya bırakın.Ilıyan patatesleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını, baharatları ve tuzu bir kasede karıştırp patatesle güzelce harmanlayın. Maydanozu ince ince doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ile ovup güzelce yıkayıp. Limonu sıkın ve hepsini patatese dökün. Salatanız servise hazır.

KADAYIF DOLMASI

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Kadayıf için;

  • 1 kilo yaş taze kadayıf
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Kadayıfları bulamak için;

  • 3 yumurta (iyice çırpılacak)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Malzemelerle toplam 15 adet kadayıf dolması çıkmaktadır.

Tarif: Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye ekleyin. Kaynadıktan sonra 20 dakika süre tutun ve ocağın altını kapatın. Şerbetimizi soğuk kullanacağımız için soğuması önemli. Geçelim kadayıfları sarmaya. Önemli olan kadayıfın ne kadar taze olduğu aslında. Alırken buna dikkat edin. İmkanınız varsa yufkacılarda satılan günlük kadayıfı alın. Elinize biraz kadayıfı alın. Kenarına iri kıyılmış cevizi ekleyip sımsıkı sararak rulo haline getirin.Bitiş yeri altta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin.Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Sos için gererkli olan yumurtaları çırpın. Bu aşama önemli. Ne kadar iyi çırparsanız o kadar iyi olur.Yaptığınız dolmaları sosa bulayın. Her tarafına sos işlesin. Ama sakın sıkmayın.
kadayif-dolmasi-detay-2.jpg

Sosladığınız kadayıfları bir servis tabağına alın.Bu arada tavaya bolca sıvı yağ ekleyip kızgın yağa kadayıfları atıp harlı ateşte kızartın. Hazırladığınız soğuk şerbete sıcak sıcak atın. Şerbeti çekince servise hazırdır. (5 dakika yeterli olur). Afiyet şeker bal olsun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler