İftara Ne Yapsam Diyenlere Günün İftar Menüsü Şinitzel Bulgur Pilavı Patates Püresi Muhallebili Kadayıf

İftara Ne Yapsam Diyenlere Günün İftar Menüsü Şinitzel Bulgur Pilavı Patates Püresi Muhallebili Kadayıf

Ramazana özel iftar menüleri Sağlıkhabercinizde. Hem midenizi hem gözünüzü doyuracak günün iftar menüsü şöyle: Dışı çıtır içi lokum tam kıvamında tavuk şinitzel, lokanta usulü bulgur pilavı, kusursuz tam ölçülü patates püresi, hafif ve oldukça lezzetli muhallebili kadayıf. Püf Noktalarıyla tarifler geliyor...

Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle.

  • Şinitzel
  • Lokanta Usulü Bulgur Pilavı
  • Patates Püresi
  • Muhallebili Kadayıf

TAVUK ŞİNİTZEL

Gerekli malzemeler;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bulamak için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tarif:  İmkanınız varsa kasaptan tavuk gögsü alırken şinitzel yapacağınızı söyleyin ve ona göre incecek fileto şeklinde hazırlatın. Eğer kendiniz yapacaksanız tavuk göğüslerini uzunlamasına ince dilimleyin. 2 adet tavuk gögsünden 6-7 adet ince fileto çıkarabilirsiniz. Buzdolabı poşetini dilimlediğiniz filetoların üzerine koyup bir eğırlık yardımıyla biraz daha inceltin. Et döveceği varsa işiniz daha da kolay olacaktır. Her bir parça filetonun üzerine tuz ve karabiber dökün.3 ayrı yemek tabağı çıkarın. Birine yumurtaları kırıp güzelce çırpın. İkincisine unu, yarım tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay kaşışğı karabiberi koyup karıştırın. Üçüncüsüne de galete unu koyun. Her bir filetonun iki yüzünü de  önce una bulayın, silkeleyin, fazla sunu dökülsün. Ardından yumurtaya bulayın. En sonra galeta ununa bulayıp servis tabağına alın.Hemen pişirmeyecekseniz streç filme sarıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Eğer hemen pişirecekseniz tencereye sıvı yağı koyup kızdırın. Her iki yüzeyini güzelce kızartın.Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edin.

LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVI

lokanta-usulu-bulgur-pilavi.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, Karabiber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su

Tarif:  Tencereye sıvı yağı alın Yemeklik doğradığınız soğanı, biberleri ilave edip soteleyin. Ardından tereyağını ekleyin 2-3 dakika kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Salçayı ve baharatları da ekleyip güzelce kavurun. En son bulguru koyun. 2 dakika sonra sıcak suyunu da ekleyip göz göz olup kaynayınca ocağın altını kısın. Tamamen suyu çekince ocağın altını kapatın. Üzerine bir kağıt havlu kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.

PATATES PÜRESİ

patates-puresi-detay-2.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 4 adet orta büyüklükte patates
  • 1-2 bardak soğuk süt 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Arzuya göre 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Tarif: Patatesler yıkayıp tencereye koyun. Yaklaık 1 litre su ekleyip (patateslerin hizasında olması yeterli) orta ateşte pişirin. Patateslere çatal batırarark pişmesini kontrol edebilirsiniz. Patatesler pişince suyunu süzün ve soyun. Patatesleri çatal ya da patates ezeceği ile ezin.Tencereye tereyağı ve sütü ekleyin. Ezdiğiniz patates püresini de ekleyip  iyice karıştırarak özdeşleştirin. (Önce bir bardak sütü ekleyin, duruma göre azar azar süt ilave ederek kıvamını sağlayın) Tuzunu, karabiberini de ekleyin. Eğer kaşar ilave etmek isterseniz rendelenmiş kaşarı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam için el blenderiniz varsa kullanabilirsiniz. Ocağın altını kapatıp servis tabağına alabilirsiniz.Sıcak sıcak servis edin

Tatlıya geçelim.

MUHALLEBİLİ KADAYIF

iftar-menusu-kadayifli-tavuk-gogsu.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 400 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yeme kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz ya da fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket 200 ml sıvı krema

Tarif:  Kadayıfları güzelce doğrayın. İsterseniz kolay kırılması için 1 saat buzlukta bekletebilirsiniz, taze daha kolay doğranıyor. Vaktiniz yoksa sorun değil. Büyük bir tencerede tereyağını eritin, ince ince doğranmış kadayıfları ilave edip kavurun. Bu aşama biraz zorlu dikkat edin yanmasın. Az biraz sabır... Ocaktan altıktan sonra içine tarçını ve cevizi ekleyip kenara alın. Bu arada muhallebiyi pişirmeye başlayın.Tencereye tereyağını alıp eritin. Unu ilave edip kavurun. Unun kokusu gitmesi lazım. Topaklanmaması için azar azar sütü ilave edin. En son şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca kremayı ekleyip mikserle 10 dakika çırpın. Damla sakızı seviyorsanız damla sakızı da çok yakışıyor. En son aşamaya geldik. Büyük borcam kullanacağız. Kadayıfın yarısını borcama yayın. Üzerine ılıyan muhallebiyi dökün. En son kalan kadayıfı yerleştirip üzerini kapatmadan dolapta bir saat bekletin. Tatlı da hazır

En Yeniler