İftara Ne Yapsam Diyenlere Doyurucu ve Kolay Bir İftar Menüsü: Mercimek Çorbası, Arnavut Ciğeri, Soğan Piyazı, Revani

İftara Ne Yapsam Diyenlere Doyurucu ve Kolay Bir İftar Menüsü: Mercimek Çorbası, Arnavut Ciğeri, Soğan Piyazı, Revani
"İftara ne yapsam?" diye kara kara düşünmeyin diye işinizin kolaylaştıracak lezzetli bir menü hazırladık. İşte size lezzeti uzun süre damağınızdan gitmeyecek bir menü: Lokanta Usulü Tereyağlı Mercimek Çorbası, Lokum Gibi Arnavut Ciğeri, Ciğerin Yanına Olmazsa Olmaz Soğan Piyazı ve Şerbetli Tatlıların Sultanı Lezzetli Bir Revani.. Gelsin mi tarifler...

"Tam kapanma" sürecinde evlerden çıkamayacağız malum. Moralimizi bozmayıp güzel sofralar hazırlayalım yine.  Geçecek bu günler:(

İşte günün menüsü;

  • Mercimak Çorbası
  • Arnavut Ciğeri
  • Soğan PiyazI
  • Revani

Önce içimizi ısıtalım.Çorbamızı yapalım.

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

et-sulu-mercimek-corbasi.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardagi kırmızı mercimek 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük boy patates 
  • 1 su bardağı et suyu 
  • 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limon 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tarif: Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurun. Patatesi rendeleyin ve soğana ekleyip kavurmaya devam edin. Bu arada mercimeği suda güzelce yıkayıp süzün ve patatese ekleyip 1-2 dk daha kavurun. Et suyunu, suyunu, baharatları ve tuzu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurup servis esnasında gezdirin. 

ARNAVUT CİĞERİarnavut-cigeri-iftar.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 500 g kuzu ciğer
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)

Tarif: Ciğerlerin zarlarını  temizleyip küp küp doğrayın. Süzgeçe koyup kanlarının süzmesini sağlayın. Patatesleri de küp küp doğrayın. Bol kızgın yağda patatesleri kızartın. Kilitli bir poşete unu ve cigerleri döküp  poşeti sallayarak  ciğerlerin her yerinin unlanmasını sağlayın.Daha sonra süzgeçe unlanmış ciğerleri koyup fazla unlarının eleyin. Ciğerleri kızgın yağda tencereyi sürekli sallayarak 2 dakika da kızartın. Ciğerleri patateslerin yanına ekleyin. Kimyon ve karabiberi de ekleyip harmanlayın. 

Ciğer soğansız olmaz:)

SOĞAN PİYAZI

  • 2 kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz pulbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak

Tarif: Soyanı yarım ay şeklinde yani piyazlık doğrayın. Tuz ile güzelce ovun. Su ile bolca yıkayıp süzgece koyun ve suyunun süzmesini sağlayın. Hiç su kalmamalı. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, sumak ve pul biberi ekleyip harmanlayın. İşte bu kadar. Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler