İftara Ne Yapsam Diyen Karar Veremeyenlere Hem Mide ve Göz Doyuran İftar Menüsü: Fırında Sebzeli Tavuk Şehriyeli Pirinç Pilavı Cacık Konya Usulü Hoşmerim
Ramazanın sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde Saglikhaberciniz okurları için yine beğeneceğinizi düşündüğümüz güzel iftar menüsünü hazırladık;
İşte günün menüsü;
- Fırında Sebzeli Tavuk
- Şehriyeli Pirinç Pilavı
- Cacık
- Konya Usulü Hoşmerim
FIRINDA SEBZELİ TAVUK
Gerekli Malzemeler
- 1 kg tavuk budu
- 4-5 adet orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet büyük boy kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 su bardağı su
Tarif: Patatesleri güzelce soyup iri iri doğrayın. Tavukları yıkayıp karışıma ilave edin. Biberleri domatesi de iri iri doğrayın. Soğanları 4'e bölün. Diğer tüm malzemelerle güzelce harmanlayıp vaktiniz varsa yarım saat dinlendirin. Fırın tepsisine alıp üzerine ıslattığınız yağlı kağıdı yerleştirin 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. 15 dakikada yağlı kağıdı alıp pişirinki iyice kızarsın.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Gerekli Malzemeler;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı kemik suyu (Yoksa normal su)
- 2 su bardağı su
Tarif: Pirinçleri 10 dakika sıcak suyu koyduğunuz kasede bekletin.Daha sonra yıkayıp suyunun iyice süzmesini sağlayın. Pilav tanceresine sıvı yağı alın şehriyeyi ekleyip şehriyelerin rengi hafif kahverengiye dönene kadar kavurun. Ardından süzdüğünüz pirinçleri ve tereyağını ekleyin. 2 dk kavurun. Suyu, kemik suyunu, limon suyunu, tuzu ve toz şekeri de ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısıp pilavın suyu çekene kadar bekleyin. Daha sonra ocağın altını kısıp üzerine bir havluyla güzelce sararak demlenmeye bırakın.10 dakika demlendikten sonra servis edebilirsiniz.
CACIK
Gerekli Malzemeler;
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- Yarım su bardağı soğuk su (Yoğurdun kıvamına göre artırabilirsiniz)
- 1 adet salatalık
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Servisi için;
- 1 yemek kaşığızeytinyağı , 1 çay kaşığı kuru nane
Tarif: Öncelikle yoğurtu su ile ezin. Yoğun akışkan bir kıvam almasını sağlayın. Ezilmiş sarımsağı , minik küp küp doğradığınız salatalığı, tuzunu ilave edin. Servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağını ve nanesini ilave edin
KONYA USULÜ HOŞMERİM
Gerekli Malzemeler
- 200 gr kaymak
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Tarif: Teflon tavada kaymağı eritin. Çok kısık ateşe alıp unu azar azar ilave edip kavurun. Un kendini salıp tekrar katılacak. En son tekrar kendini salınca (burası püf noktası) sütü ve şekeri ilave edin. Güzelce karıştırın. Hemen sütünü çekecektir zaten. Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha snra servis tabaklarına koyup kaşıkla şekil verip servis edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.