İftara Ne Yapsam Derdine Son! Günün İftar Menüsü: Kıymalı Domatesli Şehriye Çorbası Anne Köftesi Çoban Salatası Erzurum Un Helvası

İftara Ne Yapsam Derdine Son! Günün İftar Menüsü: Kıymalı Domatesli Şehriye Çorbası Anne Köftesi Çoban Salatası Erzurum Un Helvası

Ramazana özel iftar menüleri Sağlıkhabercinizde. Lezzetli ve göz doyuran günün iftar menüsü şöyle: İçinizi ısıtacak Kıymalı Domatesli Şehriye Çorbası Özlediğiniz Anne Köftesi, köftenin yanına yakışacak harika bir Çoban Salatası, tabi çayın yanına Erzurum Un Helvası... Buyrun tariflere

Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle

  • Kıymalı Domatesli Şehriye Çorbası
  • Anne Köftesi
  • Çoban Salatası
  • Erzurum Un Helvası

Çorba ile başlayalım...

KIYMALI DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Gerekli Malzemeler;

  • 100 gram çekilmiş kıyma
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet rendelenmiş domates ya da 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 litre sıcak su (Varsa et suyu da mutlaka ilave edin9
  • İsteğe bağlı minik doğranmış maydanoz ya da kuru nane

Tarif:  Tencerede yağı ve kıymayı koyup güzelce kavurun. Ben bu tarz çorbalar için buzdolabında kavrulmuş kıyma bulunduruyorum rahat oluyor.Minik minik doğranmış biberi, isterseniz sarımsağı ekleyip soteleyin. Domates sosunu da ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Şehriyeyi de 2 dakika kavurun. Sıcak suyu varsa et suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. Tuzunu ve karabiberini döküp 10 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Serviste nane ya da minik doğranmış maydanoz kullanabilirsiniz. 

ANNE KÖFTESİ

Lokum Gibi Anne Köftesi Yapmanın Püf Noktası! Köfteyi Lezzetlendiren Gizli Tarif

Gerekli Malzemeler;

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 1 tane orta boy yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Birer tatlı kaşığı pul biber, tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pişirmek için: Sıvı yağ

Tarif:Öncelikle kuru soğanları rendenin ince tarafı ile rendeleyip suyunu sıkın. Tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp 10 dakika güzelce yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. İstediğiniz şekli verip bu şekilde de en az 30 dakika dolapta bekletin. Kızgın yağda köfteleri arkalı önlü kızartın. 

ÇOBAN SALATASI

Gerekli Malzemeler;

  • 3 orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy salatalık
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tarif: Domatesin kabuğunu soyun. Domatesi, yeşil biberi, salatalığı ve kuru soğanı küp küp doğrayın. Servisten hemen önce zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp salatanın üzerinde güzelce gezdirin.

ERZURUM UN HELVASI

Çayın yanına tatlı ne yapsam diyenlere: Yöresel Erzurum un helvası tarifi

Gerekli Malzemeler;

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su

Not: Tarif 6-8 kişiliktir. Ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz. 

Tarif:  Bir kaba şekeri ve suyu ekleyin. Şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Helvayı yapacağınız tavaya tereyağını koyun.Tereyağını güzelce eritin. Unu ilave edin. Tahta kaşıkla, pembeleşene kadar durmadan karıştırın. Un kahverengi bir renk alınca, şekerli suyu ilave edin. (Şeker yerine 4 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz) ve karıştırın. Hemen ocağın altını kapatın.Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirin. Servis tabağına aldığınız helvanızı cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz

Etiketler :
En Yeniler