İftara Ne Pişireceğim Sorusu Kafaları İşgal Ediyorsa İşte Günün İftar Menüsü: Müceddere Pilavı Fırında Oruk Kebabı Ezme Salata Keşkül
Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle;
- Müceddere Pilavı
- Fırında Oruk Kebabı
- Ezme Salata
- Keşkül
MÜCEDDERE PİLAVI
Gerekli Malzemeler;
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Tarif: Yeşil mercimeği, salçayı, ve suyu tencereye alın. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Dikkat edin mercimekler dağılmasın.
Bazı cins yeşil mercimek daha geç pişebiliyor.Bulguru atmadan önce yaklaşık 2 su bardağı kadar suyun kalması gerekiyor, eğer su yeterli değilse kaynar su ilave edin. Bulguru ilave edip suyunu iyice çektirin. Bir tencerede piyaz şeklinde doğradığınız soğanları (yemeklik de olabilir nasıl isterseniz) zeytinyağında kavurun. Direk pilavın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın. Pul biber ilavesiyle enfes müceddere pilavınız hazır. Piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
KİLİS ORUK KEBABI
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 100 gr kuyruk yağı (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Nane
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Tarif: Karıştırma kabına ince bulguru koyun ve üzerine 1 çay bardağı kaynar su ekleyerek ıslatın. Kapalı bir şekilde 15 dakika dinlendirin. Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Tuz ve baharatlarla birlikte kısırlık düğü özdeşleşene kadar 10 dakika yoğurun. Azar azar eti ilave ederek yoğurun. Ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel olur. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Her bir köfteyi çöp şişe yerleştirip elinizle kebap şeklini verin. Vaktiniz varsa streç filme sarıp dolapta 1-2 saat bekletin. Fırın tepsisine dizip üzerlerine 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağını fırçayla sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun
EZME SALATA
Gerekli Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 10-15 dal maydanoz
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif: Domates, soğan, sarımsak, maydanoz, kırmızı biber ve yeşil biberi robotta çekin. Çektiğiniz sebzeleri süzgece koyup süzdürün. Küçük bir tavaya zeytinyağını ve salçayı koyun. 5 dakika kavurun. Ilıyınca sebzelerin üzerine ekleyin.Tuzu, limon suyunu ve baharatları da ekleyip güzelce kaşıkla harmanlayın. Vaktiniz varsa 1 saat dolapta bekletin. Ezme salata hazır.
KEŞKÜL TARİFİ
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı ceviz (Un gibi çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı silme mısır nişastası
- Bir fiske tarçın
Tarif: Süt ve tarçın harip tüm malzemeleri tencereye alın. Ocağın altını açmadan güzelce karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın. 5 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaselere paylaştırıp ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz. Yanına dondurma da koyup ikram edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.