Mısır unlu çorba nasıl yapılır? İşte cennet çorbası tarifi ve püf noktaları
Soğuk havalarda sofrada hep çorba olsun isteriz. Ezogelin'den mercimeğe, yayla çorbasından şehriye çorbasına çeşit çeşit çorbalar içimizi ısıtır. Hep aynı çorbaları içmekten sıkılanlara pratik, lezzetli ve sağlıklı enfes bir çorba tarifi vereceğiz. Cennet çorbasının olmazsa olmazları mısır unu, soğan, sarımsak, havuç, patates ve kemik suyudur. Acaba nasıl olur diye tereddüt ediyorsanız hiç düşünmeden yapın, gerçekten çok lezzetli.
Hazırsanız tarifimize geçelim.
Cennet çorbası için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 3 su bardağı kemik suyu (et yada tavuk)
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
Cennet çorbasının yapımına geçelim:
✔️ Tencereye tereyağını ve sıvı yağını koyup eritin.
✔️ Yağ eriyince mısır ununu ilave edip karıştırarak 1 dakika kadar kavurun.
✔️ Ardından yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
✔️ Minik minik doğradığınız patatesi ve havucu ilave edip kavurmaya devam edin.
✔️ Kemik suyunu ekleyin. Ardından suyunu, tuzunu ve baharatlarını dökün.
✔️ Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
✔️ Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
✔️ Daha sonra blenderdan geçirin.
✔️ Kıvamı koyuysa biraz daha kemik suyu yada su ekleyebilirsiniz.
✔️ Bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberle kavurup çorbanın üzerine dökün ve sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Naciye Kesici / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.