İçinde Yağ Yok Süt Yok Şeker Yok Tahin Yok! Kahvaltıların Ara Öğünlerin Pastaların Vazgeçilmezi Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi
EV YAPIMI FISTIK EZMESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
İhtiyacını olan şeyler kabuksuz yer fıstığı içi, blender, sabır:) Ben fırını çalıştırdığıma deysin diye her seferinde yarım kilodan yapıyorum.
EV YAPIMI FISTIK EZMESİNİN YAPILIŞI
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fıstıkları yerleştirin. önceden ısıttığınız 150 derecede 12 dakika kavurun.
Fırından çıkardığınız kızarmış fıstıkları temiz bir mutfak bezine çıkarıp güzelce ovun. Bu sayede kolayca kabuklarından ayrılacaklar.
Blender yardımıyla fıstıkları pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin. Burada blenderınızın gücü süreyi direk etkiler. Fıstıkların yağını bırakması ve akışkan bir hal alması gerekiyor. Tadına bakın isterseniz ilave bal ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız fıstık ezmesini hava almayacak cam bir kavanoza koyup güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.