Ağızda dağılan kıyır kıyır portakallı kurabiye nasıl yapılır?
Görüntüsüyle de lezzetiyle de oldukça cezbedici bugün ki kurabiyelerimiz. Sizi de hiç yormayacak kolaylıkta. Hızlıca yoğurup fırına atın ve çayı demleyin. Portakal yerine limon da kullanabilirsiniz tamamen damak zevkinize kalmış aslında. Aromalı lezzet severlerin favorileri arasına girdi bile bu tarif. Siz de oturduğunuz yerden kalkıp mutfağa doğru yol alıp malzemeyi yavaştan hazırlayın...
Portakallı kurabiye için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 1 adet yumurta
➞ 1 su bardağı buğday nişastası
➞ 2.5 su bardağı un
➞ 1 çay bardağı zeytinyağı
➞ 2 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 paket vanilya
➞ 3 yemek kaşığı şeker
➞ 1 portakal kabuğu rendesi
➞ Yarım portakal suyu
Üzerine sürmek için;
➞ 3 yemek kaşığı şeker
Portakallı kurabiye tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Yoğurma kabına şekeri ve yumurtayı ekleyip çatalla çırpın.
✔️ Üzerine zeytinyağını, rendelenmiş portakalı, yarım portakal suyunu ilave edin.
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
✔️ Kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
✔️ Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
✔️ Bir kaseye şekeri koyun.
✔️ Hazırladığınız kurabiyelerin biri yüzünü şekere batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin
✔️ Kurabiyenin üzerini farklı kalıplarla, çatalla, bardakla şekil verebilirsiniz.
✔️ 180 derecede alt üst ayarda 25-30 dakika kontrollü pişirin. Çok fazla kızarmayacak.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Cevriye'nin Mutfağı / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.