Hindistan'ın Damak Çatlatan Her Aklınıza Gelince Yemek İsteyeceğiniz Bir Lezzeti! İşte Mayalı Sarımsaklı Naan Ekmeği Tarifi
Naan bir tür Hint ekmeği aslında. Tavada pişirilen mayalı bu ekmek, bizim bazlamaya benziyor. Hindistan'da neredeyse her yemeğin yanında severek yeniyor.
Patateslisi, sarımsaklısı, baharatlısı çeşit çeşit yapılan bu lezzeti mutlaka deneyin, yemelere doyulmuyor.Siz de tarifi uygulayınca hak vereceksiniz.
SARIMSAKLI NAAN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2-3 dal maydanoz
- 50 gr tereyağı
- 3 diş sarımsak
SARIMSAKLI NAAN NASIL YAPILIR?
✔️ Suyu, mayayı ve şekeri derin bir kaba koyup 10 dakika bekletin.
✔️ Diğer malzemeleri de ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın. Hamurun hacminin iki katına ulaşması lazım.
✔️ Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Hafif unladığınız tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.
✔️ Yapışmayan tavayı ısıtıp (yağ koymuyoruz) arkalı önlü pişirin.
✔️ Piştikten sonra üzerine eritilmiş sarımsaklı tereyağ sürün. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.