Hiç Uğraştırmayan Yemek mi Olur Demeyin! Kavurma Yok Karıştırma Yok! İşte Size Lokum Gibi Lezzetiyle Zeytinyağlı Patlıcan Silkme Tarifi
Yazın hafif lezzetler istiyor insan. Zeytinyağlı yemekler imdadımıza yetişiyor tabi hemen. Geçen yaz bizde en çok bu yemek pişti sanırım. Patlıcanlar lezzetlendi bugün tekrar soframızda yer almaya başladı. Bu yemeğin püf noktası orta ateşte pişmesi ve karıştırılmaması. Tencereyi sallayarak pişireceğiz hazırlaması ve yemesi 5 dakika. Pişmesini saymayın:)
Baştan söyleyeyim bol ekmek yediriyor. Haydin ekmeğini kapan gelsin...
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN SİLKME TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN SİLKME TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Ocağın altını açmıyoruz:) Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini alıp küçük küçük doğrayın soğanın üzerine ekleyin.
✔️ Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın onu da ekleyin.
✔️ Kabuğu soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp ekleyin.
✔️ Üzerine tuzunu ve zeytinyağını ilave edin.
✔️ Ocağın altını açıp tencerenin kapağını kapatın.
✔️ Orta ateşte KESİNLİKE KARIŞTIRMADAN tencerenin kulplarından arada silkeleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.