Yağ Çekmeyen Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Bostan Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

Yağ Çekmeyen Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Bostan Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
Türk Mutfağında patlıcanla yapılan pek çok yemek var. Karnıyarıktan, imam bayıldıya hepsini severek yiyoruz. Bugün sizlere kızartmadan fırında pişirilen patlıcanla harika bir bostan kebabı tarifi vereceğiz. Üstelik lezzetinden asla ödün vermiyor, lokum gibi pişiyor.

Lezzeti kendine hayran bırakacak patlıcanla yapılan enfes bir yemek tarifi paylaşacağız. Fırında kızartılarak yapılıyor, kuşbaşı etle dolduruluyor lokum gibi bir lezzet ortaya çıkıyor. İşte o enfes lezzetin tarifi...

LOKUM KIVAMNDA BOSTAN KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet bostan patlıcan
  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 baş kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sıcak su

LOKUM KIVAMNDA BOSTAN KEBABI NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanların iki ucunu da kesip düz olack şekilde ayarlayın. Alacalı soyup tam ortadan yatay olarak kesin. Patlıcanların üzerine tuz serpin, her tarafına fırça ile sıvı yağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Ortalama 45-50 dakikada pişiyor.

✔️ Tencereyi ocağa koyun. Tereyağı ve sıvı yağını ekleyip yağ ısınınca eti ekleyin. Yüksek ateşte et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Et iyice suyunu çekince 2 dakika kavurduktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı kavurun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. 1-2 dakika soteleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de ilave edin. Salçayı da ilave edip salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. En son sıcak su da ekleyip fokur fokur kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin. Tuzunu, baharatlarını da ilave edip ocağın altını kapatın.

✔️ Patlıcanların üst kısmını kaşıkla bastırıp çukur oluşturun. Çukurlara etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yanına pirinç pilavı ve cacık yapabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler