Her Yapandan Tam Not Alan Kusursuz Vitamin Deposu Yoğurtlu Ispanaklı Borani Tarifi

Her Yapandan Tam Not Alan Kusursuz Vitamin Deposu Yoğurtlu Ispanaklı Borani Tarifi

Ispanak en faydalı yeşil yapraklı sebzelerden biri. Temizlemesi biraz zahmetli olsa da yemesi keyiflidir. Bu nefis Hatay mezesi, ıspanağı sevmeyene ıspanak sevdiren cinsten emin olun. Bir tabağından sağlık fışkıran bu enfes yoğurtlu ıspanaklı borani tarifini mutlaka deneyin.

Ispanak çok faydalı, allayıp pullayıp sofralarımıza getirmemiz gerekiyor. Böreğini, yemeğini, çorbasını severek yapıyoruz zaten. Yoğurtlu meze hali ise bence aralarında en güzeli. 

Tarifimize geçmeden önce ıspanağın faydalarına bir göz atalım.

  • Kemikleri güçlendirir.

  • Tam bir K vitamini zengini sebze.

  • Düşük kalorili

  • C vitamini açısından zengin.

  • Güçlü bir beta-karoten kaynağı.

  • Bağışıklığı güçlendirir.

  • Zengin lif çerir, kabızlığa iyi gelir.

  • İyi bir magnezyum kaynağı.

  • Kalsiyuma bağlanan yüksek oksalat içeriğine sahip

  • Harika bir demir kaynağı

  • Tansiyonu yüksek olan kişilere tavsiye edilen mucize yiyecek.

Makarnalara, çorbalara ve güveçlere ıspanak mutlaka ekleyin Gözlemenin içine bile çok güzel oluyor. Omlete maydanoz gibi bir miktar mutlaka doğrayın. Eğer küçük ıspanak bulursanız kaçırmayın çiğden cevizli salata yapabilirsiniz enfes olur.

Neyse konumuza geri dönelim. Ispanağın en lezzetli hallerinden biri olan ıspanak boraniyi de mutlaka yapın.

ISPANAK BORANİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo ıspanak 
  • Yarım kilo süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardak sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

ISPANAK BORANİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Ispanakları güzelce yıkayın. Sirkeli suda 15 dk bekletin. Daha sonra süzüp ince ince doğrayın suyunun iyice gitmesi lazım. Ben bazen akşamdan yıkayıp süzüyorum ertesi gün yapıyorum.

✔️ Tencereye sıvı yağı alın. Rendelediğiniz sarımsağı ve soğanı ekleyip 1 2 dakika soteleyin. 

✔️ Ardından doğranmış ıspanakları ekleyin.

✔️ Tuzunu ilave edip kapağını kapatmadan 5 dakika kavurun. Ispanağın iyice suyunu çekmesi gerekiyor. Ocağın altını kapatıp ıspanağı soğumaya bırakın.

✔️ Geniş bir kaba süzme yoğurdu alın.  Çok az tuz ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

✔️ Ispanağı süzme yoğurda ekleyip güzelce karıştırın. 

✔️ Ispanağı servis tabağına alın.

✔️ Küçük sos tavasında tereyağını eritin. Pul biberler hafif karıştırıp ocağın altını kapatın. 

✔️ Hazırladığınız sosu yoğurtlu ıspanağın üzerine döküp servis edebilirsiniz.

Üzerine ceviz dökebilirsiniz çok yakışır

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
En Yeniler