Her Dilimi Kapış Kapış Yeniyor Lezzetine Her Yiyen Bayılıyor! İşte Taze İncirden Yapılan MasterChef İncirli Tart Tarifi

Her Dilimi Kapış Kapış Yeniyor Lezzetine Her Yiyen Bayılıyor! İşte Taze İncirden Yapılan MasterChef İncirli Tart Tarifi
İncir lezzetiyle herkesin gönlünde taht kurmuş meyvelerdendir. Bugün sizlere MasterChef Türkiye yarışmasında yapılan merak edilen incirli tart tarifini paylaşacağız. Lezzetine doyum olmayacak bu tarifi mutlaka deneyin.

İncir güçlü bir antioksidan kaynağıdır. A, B1 ve B2 Vitaminleri, manganez, potasyum, magnezyum, bakır, demir ve fosfor bakımından zengin olup faydaları saymakla bitmez.

Bugün sizlere incirli tart tarifi vereceğiz. Herkes tartı güzel yapamaz. Tart hamurunün püf noktalarını bilmek lazım. Öncelikle iyi bir tart için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına ve hazırladığınız hamuru buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra pişirmeye dikkat edin.

Lafı uzatmadan MasterChef incirli tart tarifine geçelim.

İNCİRLİ TART İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Tart hamuru için

  • 100 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış̧)
  • 100 gram pudra şekeri
  • 200 gram un
  • 1 yumurta
  • Yarım paket vanilya
  • Bir tutam tuz

Kreması için;

  • 300 ml süt
  • 50 gram toz şeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığ tepeleme nişasta
  • Yarım paket vanilin
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • 10 adet incir (Tercihen bardacık inciri)
  • 1 yemek kaşığı bal

İNCİRLİ TARTIN YAPILIŞI

✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın. Diğer malzemeleri de ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

✔️ Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdana ile açın.

✔️ Yağlanmış tart kalıbına kenarları da kaplayacak şekilde hamuru güzelce yayın. Çatal yardımı ile tabanını birkaç yerinden delin.

✔️ Ortasını kaplayacak şekilde yağlı kağıt serip, kuru bakliyat doldurun.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

✔️ Bakliyatları alıp 10 dakika dakika daha pişirin.

✔️ Pişten tart hamurunu fırından alıp ızgara telin üzerinde soğumaya bırakın.

✔️ Kremayı pişirelim. Yumurta sarısını ve şekeri mikserle çırpın. Nişastayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Tencerede sütü ısıtın ve azar azar karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımı tencereye aktarıp pişirin. Orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Vanilini ekledikten sonra ara ara karıştırarak kabuk bağlamasını engelleyin.

✔️ Krema tamamen soğuyunca tart hamurunun üzerine dökün.

✔️ Taze inciri 4'e kesin. Tartın orta yerinden başlayıp dışarıya doğru yan yana dizerek servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler