Börülce Salatası Nasıl Yapılır? Lezzetli Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Nasıl Yapılır? Lezzetli Börülce Salatası Tarifi
Salatalar, Türk Mutfağının ve Dünya Mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Bugün sizlere hep aynı salataları yapmaktan sıkılanlara besleyici, doyurucu ve çok çok lezzetli bir tarif vereceğiz. Her derde deva olan börülce salatası sofralarınızın olmazsa olması olacak. İşte size lokum gibi protein çılgını börülce salatası tarifi

Kısır ve patates salatasına farklı bir alternatif arayanlara lezzetli bir tarifimiz var: Börülce salatası tarifi. Renkli görüntüsüyle baklagil yemeyen çocukların bile beğenisini alıyor bu salata.Börülce salatası hem doyurucu hem besleyici hem de oldukça lezzetli. Protein bakımından oldukça zengin olan bu salatayı mutlaka deneyin.

Unutmadan kuru börülce, fasülyeden daha kısa sürede haşlanıyor. Eğer akşamdan ıslatmışsam normal tencerede pişiriyorum hiç dağılmıyor. Islatmadıysam da düdüklüde pişiriyorum.

Tarifimize geçmeden önce börülceyi yakından tanıyalım.

  • Tam bir protein deposu
  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Şeker hastaları için özellikle tavsiye ediliyor.
  • Kolestrolü düşürüyor.
  • Sindirim dostu
  • Sağlıklı bir cilde kavuşmaya yardımcı oluyor.
  • Kan dolaşımını düzenliyor.
  • Demir eksikliğinde doktorlar tavsiye ediyor.
  • Tokluk hissi veriyor.
  • Potasyum zengini.
  • Kemik gelişimine faydalı.

Bu kadar faydası varken kurusunu tazesini bol bol tüketmek lazım.

Hazırsanız kuru börülceden harika bir salata yapalım.

KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı kuru börülce
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 4 adet kornişon turşu
  • 3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

KURU BÖRÜLCE SALATASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kuru börülceleri akşamdan ıslatıp, ertesi gün süzüp suyunu yenileyin ve tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Eğer akşamdan haşlamadıysanız düdüklüde 8-10 dakikada pişiyor. Piştikten sonra süzüp ılımaya bırakın.

✔️ Biberi, maydanozu, taze soğanı ince ince doğrayın.

✔️ Kornişonu da ince ince doğrayın.

✔️ Tüm malzemeleri geniş bir kasede iyice harmanlayın.

✔️ Sosu için gerekli olan malzemeleri küçük bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis tabağına alın. Bekletmeden servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler