Hep aynı malzemeyle salata yapmaktan sıkılanlar için: Zerdeçallı havuç salatası tarifi
Genellikle kıtır kıtır yenen havuç, meze yapımında da sıkça kullanılır. Bugün sizler için zerdaçalın o eşsiz lezzetiyle birlikte ortaya çıkan zengin aromalı bir salata tarifi vereceğiz: zerdeçallı havuç salatası tarifi. Üstelik normal havuç salatasından daha sağlıklı ve daha lezzetli. Buyrun tarifimize...
ZERDEÇALLI HAVUÇ SALATASI İÇİN MALZEMELER
- 4 orta boy havuç
- 1 çay bardağı ceviz
- Bir tutam dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tarçın
ZERDEÇALLI HAVUÇ SALATASININ YAPILIŞI
- Havuçları yıkayın ve soyun.
- Rendeleyip zeytinyağında kavurun. (Tavanın kapağını kapatırsanız havuçlar daha kısa sürede yumuşar)
- Suyunu çekince zerdeçalı ekleyip soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra tarçını ve iri doğranmış cevizi ekleyip karıştırın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ince kıyılmı dereotu ile servis edin.
Servis Önerileri
Etin, tavuğun yanına yapabileceğiniz harika bir mezedir.
İster 5 çayına, ister çayın yanına yapabilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.