Hep Aynı Çorbaları İçmekten Sıkılanlara Lezzetiyle Şaşırtacak Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Kremalı Salatalık Çorbası Tarifi

Hep Aynı Çorbaları İçmekten Sıkılanlara Lezzetiyle Şaşırtacak Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Kremalı Salatalık Çorbası Tarifi
Bugün ne pişirsem diyenlere ağzınıza layık enfes bir tarif vereceğiz. Salatalıktan da çorba mı olur demeyin bir kez deneyin çorba listesine ekleyeceğiniz bir lezzet emin olun. İşte muhteşem kremalı salatalık çorbası tarifi.

Bu çorbanın bende hikayesi var. Teknokentte çalıştığım dönemde yemeklerini bayılarak yediğimiz bir ustamız vardı Yusuf Usta. Menüleri çok zengindi, değişik farklı tarifleri ilk onda yerdik. Salatalık çorbası da onlardan biriydi. Tabi başta ön yargılıydım hiç yemek istemedim. Yok mok dediysem de bir kepçe ikram etti. O gün bugündür her hafta çıkan salatalık çorbası tüm teknokent gibi benim de favorim oldu. Gözümüz her hafta o çorbayı aradı

Siz de denemek istersiniz diye ustadan aldığım tarifi paylaşmak istiyorum. Deneyenlerden hep tam not aldı. Mutlaka deneyin derim.

KREMALI SALATALIK ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet orta boy salatalık
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske toz şeker
  • 4 su bardağı kemik suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 1 paket çiğ krema (200 ml)
  • Çok az karabiber
  • Servis esnasında üzerine dökmek için dereotu

KREMALI SALATALIK ÇORBASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Tencereyi tereyağını koyup eritin.

✔️ Yemeklik doğradığınız soğanları tereyağına ilave edin.

✔️ Soğanın sulanmaması için çok minik tuz ve şeker ekleyin 

✔️ Pembeleşen soğanlara ince ince doğradığınız sarımsağı ilave edin.

✔️ Salatalığın baş kısımlarını alıp ortadan ikiye ayırın. Kaşık yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. İncecik doğrayın ya da rendeleyin. Ben rendeliyorum.

✔️ Salatalıkları  kavrulmuş soğana ilave edip 3 dakika kavurun. 

✔️ Üzerine kemik suyunuekleyip kaynamaya bırakın.

✔️ Bu arada bir kasede mısır unu ve kremayı güzelce karıştırın ve el çırpıcısı ile çırparak homojen bir hale getirin. 

✔️ Kaynayan çorbanın suyundan bir kaç kepçe kremalı karışıma ekleyin. Terbiyeyi çorbanın kesilmemesi için direk dökmüyoruz.

✔️ Hazırladığımız terbiyeyi bir taraftan sürekli karıştırdığınız çorbaya yavaş yavaş ekleyin.

✔️  Karabiberini ve tuzunu ayarlayın. 5-10 dakika kaynatıp istediğiniz yoğunluğa gelince ocağın altını kapatabilirsiniz. 10 dakika dinlendikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

✔️ Üzerine servis esnasında ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler