Bu Börek Bal veya Pekmeze Batırılarak Sıcakken Yeniyor! Kıbrısın Unutulan Lezzetlerinden Hellim Böreği Tarifi
Bu börek, çayla limonatayla, pekmezle ve balla yenen Kıbrısın efsane lezzetlerinden biridir. Saçta pişirme imkanınız varsa mutlaka saçta pişirin. Yoksa da teflon tavada yağsız pişirebilirsiniz.
Sıcak sıcak soğumadan afiyetle yiyin. Ağzınız sulandıysa hemen tarifimize geçelim.
Hellim Böreği İçin Gerekli Malzemeler
İç harcı için;
- 2 su bardağı hellim peyniri rendesi
- 3 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
- Yarım su bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hellim Böreği Nasıl Yapılır?
✔️ İç harcını hazırlayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra rendelenmiş hellim peynirini, karabiberi ekleyip karıştırın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Tuz, sıvı yag ve suyu karıştırma kabına alın. Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölüp beze yapın.
✔️ Bezeleri merdana yardımıyla yufka büyüklüğünde açın.
✔️ Birinci yufkayı tezgaha serin. Üzerine iç harcını aralıklı koyun. İkinci yufkayı da açıp üzerine kapatın. Su bardağı ile kesin.
✔️ Saçta ya da ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü kızartın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.