Hazır yufkadan Adana böreği tarifi ve püf noktaları

Hazır yufkadan Adana böreği tarifi ve püf noktaları
Adana böreği, Türk Mutfağının yöresel hamur işlerinden biridir. Bugün hamur işi severlere, oldukça pratik yapılan ve hazırını aratmacak bir Adana Böreği tarifi hazırladık. İşte lezzeti ile ün salmış meşhur kolay Adana Böreği Tarifi...

Adana böreği orjinalde el açması su böreği yufkası ve baklava yufkası ile yapılan zahmetli bir börek. Yağlı ve lezzetli peynirlerle hazırlanan iç harcıyla ortaya enfes bir börek çıkıyor. Sıcak sıcak servis edilen böreğin en can alıcı noktası peynirlerin yerken uzayıp gitmesi.

Ee... herkes yufka açmayı bilmiyor, ya da bilenin de zamanı yok diyerek size kolay ama orjinaline en yakın lezzeti yakalayacak bir tarif hazırladık. Böreği sıcak servis edin mutlaka. Oldu da kaldıysa da mutlaka tekrar ısıtın. Fırından çıktığı anki gibi yemenin keyfini çıkarın...

Kullandığınız peynirler böreğinizin lezzetini katlayacaktır unutmayın.

Adana Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeler
➞ 20 yaprak baklavalık yufka
➞ 2 adet böreklik yufka

Araları için;
➞ 100 gr tereyağı

Sosu için;
➞ 2 yumurta
➞ 1 su bardağı süt

İç harcı için;
➞ Toplam 300 gr kaşar peyniri rendesi (kaşar peyniri, eritmelik peynir, çeçil peynir, kolot veya dil peyniri karışık kullanabilirsiniz)

Kullanılan tepsi: 25*35 cm

Adana Böreği Nasıl Yapılır?
✔️ Sosunu hazırlayalım.Bir kasede yumurtayı ve sütü karıştırın.
✔️ Tereyağını eritip kenara alın. Varsa sadeyağı daha iyi olur.
✔️ Baklavalık yufkayı tepsinin tabanına serin. Üzerine fırça ile tereyağ sürün. 10 yufkayı aynı şekilde üst üste dizin.
✔️ Böreklik yufkalardan birini 4'e bölün. Her birini sosa batırıp çıkarın ve baklava yufkalarının üzerine tek sıra halinde kırıştırarak yerleştirin. Üzerine tereyağından gezdirin.
✔️ Her yerine eşit bir şekilde peyniri bola yayın.
✔️ Böreklik kalan yufkayı da 4'e bölün. Sosa batırıp tek sıra halinde kırıştırarak yerleştirin. Üzerine tereyağından gezdirin.
✔️ Şimdi kalan 10 adet baklavalık yufkayı tek tek aralarını tereyağlayarak döşeyin.
✔️ Ocakta çevire çevire kısık ateşte pişirin. Alt kısmı iyice kızarınca aynı boyutta bir tepsi yardımıyla ters çevirin ve diğer kısmı da pişirin. Ben uğraşamam derseniz de önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayarda kontrollü pişirin.
✔️ İki tarafı da nar gibi kızaran böreği dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler