Hazır yufkadan patlıcanlı beyti kebabı tarifi

Hazır yufkadan patlıcanlı beyti kebabı tarifi
Türk mutfağında et ve yoğurtla servis edilen kebaplarından biri olan beyti sarmaya yeni bir soluk: Patlıcanlı Beyti Kebabı. Kebapçılarda bayılarak yediğiniz bu lezzeti evinizde kolayca yapın diye hem tarifini hem de tüm püf noktalarını verdik.

Beyti efsane bir lezzettir. Ne zaman dışarıda yemek yiyecek olsam beyti kebabı yerim. Malum pandemi sürecinde o keyfimiz de kalmadı ya neyse...Ama üzülmüyorum çünkü evde de aynı kebabı yapabiliyorum. Bugün sizler için instagram fenomeni yemek stilisti Şükran Kaymak'ın paylaştığı ve benim de yıllardır yaptığım beyti kebabının tarifini vereceğim. Hem görünümü hem lezzeti muhteşem bir yemek söyle deseler ben direk bu yemeği söylerim. Zaten patlıcanın ve etin girdiği her yemek güzel benim için:)

Sözü uzatmadan sunumuyla göz dolduran lezzetiyle damakları çatlatan o lezzetli mühteşem tarife geçeyim.

FIRINDA PATLICANLI BEYTİ KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Köftesi için;

  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 1 Adet yumurta
  • 1 su sardağı bayat ekmek içi (Bayat ekmekleri rondodan geçirip kullanabilirsiniz)
  • 1 büyük boy soğan (Rondodan geçirin, varsa fazla suyunu sıkın)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Seviyorsanız 2 diş sarımsak

Ayrıca;

  • 3 adet yufka
  • 3 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Terayağ ve pulbiber

FIRINDA PATLICANLI BEYTİ KEBABI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle köftemizi yoğuralım. Derin bir kaba köfte için gerekli tüm malzemeleri alıp en az 10 dakika güzelce yoğurun. Eğer hamur yoğurma makineniz varsa 25 dakika bile yoğurabilirsiniz. Vaktiniz varsa buzdolabında en az bir saat dinlendirin.

✔️ Bu arada patlıcanları alacalı soyun. Şeritler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletip güzelce yıkayın. Fazla suyunu almak için mutfak bezine yada mutfak havlusuna koyup suyunun tamamen gitmesini sağlayın. Tavaya bir miktar yağ koyun. (Bittikçe yağı koyacağız bu yüzden çok fazla yağ koymayın, bir anda çok koyarsak çok fazla yağ çeker). Yağ kızdıktan sonra patlıcanları pembeleşene kadar kızartıp fazla yağını çekmesi için yağlı kağıt serdiğiniz geniş bir tabağa koyun. Tüm patlıcanları bu şekilde kızartın.

✔️ Yufkayı tezgaha serin. 3 tarafını hafif içe katlayın, bu şekilde kenarlarını düzleştirmiş oluyoruz ki sarmamız daha düzgün olsun. Patlıcanları uzun uzun sıralayın. Patlıcanların üzerine köfteyi rulo şeklinde yerleştirin. Yufkanın kalan kısmına 2-3 kaşık sıvı yağ gezdirin. Bu yufkaların yapışmasını sağlayacaktır. Artık rulo haline getirebilrisiniz. 2 parmak kalınlığında kesip köfteler görünecek şekilde borcama ya da kelepçeli kalıba dizin.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derece köfteler kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.

✔️ Bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.

✔️ 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritip 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyin.

✔️ Servisten önce beyti kebabın üzerine sarımsaklı sosu dökün. En üste de tereyağı gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

  • Köfteyi en az 10 dakika yoğurun ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Köftelerinizi ince yapmayın kuru kuru olur.
  • Dilerseniz domatesli ya da salçalı sos da gezdirebilirsiniz.

Yanına bulgur pilavı ve turşuyla şahane bir menü oluşturabilirsiniz.

A post shared by Şükran Kaymak (@sukrankaymak)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler