Hazır yufkadan haşhaşlı tahinli çıtır börek nasıl yapılır?
Tahin ile haşhaş ezmesi birbirine çok yakışıyor. Hazır yufkayı başka bir boyuta taşımak, damakları çatlatıp beğenileri toplamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Yemelere doyamayacaksınız. Haydi kolları sıvayın, malzemeler hazırsa başlayalım...
Haşhaşlı tahinli çıtır börek için gerekli malzemeleri sıralayalım:
➞ 3 tane yufka
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 çay bardağı tahin
➞ 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
➞ 1 su bardağı şeker
Üzerine
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ Susam
Haşhaşlı tahinli çıtır börek tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
✔️ Bir kapta sıvı yağı, tahini, haşaş ezmesini ve şekeri karıştırın.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Yufkanın her yerine tahinli karışımdan sürün. Üzerine 2.yufkayı kapatın. Yine tahinli karışımdan sürün. 3.yufkayı da yerleştirip kalan karışımı sürün.
✔️ Yufkaları önce 4'e sonra her birini 3'e ayırın. Yani 12 adet üçgen parça elde edin.
✔️ Her bir üçgeni rulo yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.