Hazır yufkadan burma börek nasıl yapılır ? Püf noktaları nelerdir?
Yapımı çok kolay, lezzetli bir börek tarifimi var. Üstelik dakikalar içinde hazırlayıp fırına verip çay demlenene kadar sofraya koyabileceksiniz. Sabırsızlandıysanız vakit kaybetmeyelm, hemen yapımına geçelim...
Burma börek için hangi malzemeler gerekli?
➞ 3 adet hazır yufka
Sosu için;
➞ 1 su bardağı süt
➞ Yarım su bardağı sıvıyağ
İçi için; sevdiğiniz bir çeşit peynir
Burma börek nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle sosunu hazırlayalım. Bir kasede sütü ve sıvı yağı karıştırın.
✔️ Yufkalardan birini tezgaha alın. 4 parçaya ayırın.
✔️ Her bir üçgen parçanın her yerine fırça ile sostan sürün.
✔️ Peyniri her yerine yayın.
✔️ İnce bir oklava ile sarıp burma baklava gibi yanlardan ortaya büzün.
✔️ İki ucu birleştirip açılmaması için kürdan geçirin.
✔️ Tüm yufkaları aynı şekild hazırlayıp yağlı kağıt serdiğniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Kürdanları çıkarıp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Um Huzeyfe / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.