Hazır yufkadan burma börek nasıl yapılır ? Püf noktaları nelerdir?

Hazır yufkadan burma börek nasıl yapılır ? Püf noktaları nelerdir?
Türk Mutfağının vazgeçilmez hamur işlerinden olan börekler, hemen hemen her öğünde tüketilebilen lezzetlerdendir. Bugün sizlere ilk bakışta baklava gibi duran oldukça değişik bir börek tarifimiz var. Hazır yufkadan burma börek sofranızın yıldızı olacak ve lezzetiyle çok konuşulacak.

Yapımı çok kolay, lezzetli bir börek tarifimi var. Üstelik dakikalar içinde hazırlayıp fırına verip çay demlenene kadar sofraya koyabileceksiniz. Sabırsızlandıysanız vakit kaybetmeyelm, hemen yapımına geçelim...

Burma börek için hangi malzemeler gerekli?
➞ 3 adet hazır yufka

Sosu için;
➞ 1 su bardağı süt
➞ Yarım su bardağı sıvıyağ

İçi için; sevdiğiniz bir çeşit peynir

Burma börek nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle sosunu hazırlayalım. Bir kasede sütü ve sıvı yağı karıştırın.
✔️ Yufkalardan birini tezgaha alın. 4 parçaya ayırın.
✔️ Her bir üçgen parçanın her yerine fırça ile sostan sürün.
✔️ Peyniri her yerine yayın.
✔️ İnce bir oklava ile sarıp burma baklava gibi yanlardan ortaya büzün.
✔️ İki ucu birleştirip açılmaması için kürdan geçirin.
✔️ Tüm yufkaları aynı şekild hazırlayıp yağlı kağıt serdiğniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Kürdanları çıkarıp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Um Huzeyfe / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler