Hazır yufkadan balkabaklı kol böreği tarifi

Kış sebzeleri arasında yerini alan balkabağı ile sadece tatlı yapıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Türk halkı olarak kol böreğini neredeyse herkes beğenerek tüketiyor. Genelde peynirli, kıymalı ve patatesli yapılan kol böreğine yeni bir soluk kazandırın. İşte balkabaklı kol böreği tarifi

Hazır tam da mevsimindeyken bu tarifi mi mutlaka deneyin. Daha önce kabaklı börek denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz mutlaka deneyin eğer denediyseniz de birde bu tarifle deneyin.

İç harcı ile fark yaratan bu böreğin adeta müptelası olacaksınız.

Balkabaklı Börek Malzemeleri:

  • 500gr balkabağı
  • 2.5 yufka
  • 1 su bardağından 3 parmak eksik toz şeker
  • 1 cay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
    Sosu için;
  • 75-100gr kadar margarin veya tereyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • çeyrek su bardağı sıvı yağ

Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip üzerine sıvıyağı sütü ilave edelim ve karıştıralım
  2. Daha sonra kabakları rendeleyelim kabakları içerisine şeker ve fındığı ekleyip iyice karıştıralım
  3. Yufkalarımızı 2'ye bölelim bir tanesini tezgaha serelim
  4. Hazırdımız sostan her yerine gelecek şekilde dökelim ve güzelce yayalım.
  5. Kestiğimiz yufkanın geniş tarafına hazırladığımız iç harcından eşit miktarda koyalım.
  6. Daha sonra kenarlardan katlayalım kıvırarak rulo yapalım daha sonra şekil verelim
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım
  8. Bütün yufkaları da aynı şekilde yapalım
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altıda üstü de kızarıncaya kadar pişirelim

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler