Hazır Milföy Hamurundan 12 Dakikada Hazırlanan Yalancı Boşnak Mantısı Tarifi
Milföy hamurunun her yemeğin yapımını kolaylaştıran sihirli bir gücü var:) Buzlukta her daim bulunması kendisini açlık krizlerinin çözüm ortağı yapıyor olsa gerek. Gerçek mantıyla aramızı bozmadan her daim onu zaten keyifle yiyeceğimizi söyleyerek yalancı bir boşnak mantısı tarifini verelim sizlere. Akşama ne pişirsem derdini ortadan kaldıran bu mantı hazır mantı almayı bile size bıraktıracak. Umarım siz de bu lezzeti çok sever ve beğenirsiniz.
Milföy hamurundan yalancı boşnak mantısı tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 büyük paket milföy hamuru
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
- 1 büyük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak ve tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz bir
- 1 çay kaşığı pul biber
Milföy hamurundan yalancı boşnak mantısının yapılışına geçelim:
✔️ Başlamadan önce buzluktan milföy hamurunu çıkarın. Şekil verilebilir kıvama gelmesi lazım.
✔️ Kıymayı, incecik yemeklik doğradığınız soğanı tuzu, pul biberi ve karabiberi iyice yoğurun.
✔️ Bir milföy hamurunu ortadan ikiye kesin. Sonra tekrar ortadan ikiye kesin.Toplamda 4 kare parça hamur elde edin.Aynı şekilde tüm milföyleri bu şekilde ayarlayın.
✔️ Hazırladığınız kıymalı harçtan orta kısmına yerleştirip hamurun iki ucunu üçgen şekilde birleştirin. Diğer iki ucunu da üçgen şekilde birleştirip kenarlarını kapatın. Ters bir şekilde tereyağla yağladığınız tepsiye hafif aralıklı dizin.
✔️ Tüm milföy parçalarını aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
✔️ Bir kasede yoğurdu ezin. 2 diş sarımsağı ezip tuz ilave ederek karıştırın.
✔️ Mantılar kızarırken küçük bir sos tavasında 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ile toz kırmızı biber ve pul biberi karıştırarak sos hazırlayın.
✔️ Fırından çıkan mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, onun üzerine de tereyağlı sosu döküp hiç bekletmeden servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Nermin Yazılıtaş/ Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.