Hazır Garnitür Almaya Son! Sağlıklı Bol Lezzetli Ev Yapımı Garnitür Yapımı ve Püf Noktaları
Makarna salatasından rus salatasına, pilavlardan kumpire çoğu yemekte garnitürü sıklıkla tüketiyoruz biz.
Hemen hemen hiç hazır garnütür almıyorum. Her daim yaptığım ve bazen fazla yapıp buzluğa koyduğum garnitür tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok pratik oluyorlar mutlaka deneyin.
EV YAPIMI GARNİTÜR İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 havuç
- 2 orta boy patates
- 1 çay bardağı bezelye (Taze ya da mevsiminde dondurulmuş)
- 1.5 litre su
- Buz (Sebzeleri pişirdikten sonra şoklamak için kullanacağız)
EV YAPIMI GARNİTÜR NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Patateslerin kabuklarını soyup kararmaması için su dolu bir kaseye koyun. Küp küp doğrayıp yine aynı suda bekletin ki fazla nişastası da gitsin.
✔️ Havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
✔️ Tencereye su koyup kaynamasını sağlayın.
✔️ Kaynayan suya önce bezelyeyi atıp 5 dakika haşlayın.
✔️ Aynı suya havuçları da ilave edip 7 dakika haşlayın.
✔️ Patatesleri de ekleyip haşlayın. 7 dakika sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. 2-3 dakika sonra kevgirle alıp buz dolu büyük kaseye haşlanan garnitürleri çıkarın. Buzlu su sebzelerin rengini kaybetmeden canlı kalmasını sağlayacak.
✔️ Süzüp ister pilavda ister salatalarda kullanabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.