Hayran Olacağınız Tahinli Pekmezli Bir Şerbetli Tatlı! Kayseri Mutfağına Ait Nevzine Tatlısı Tarifi
Kardeşim Erciyes Tıp Fakültesi'nde okudu. Kayseriye ilk Cansu üniversiteyi kazanınca gitmiştik sanırım yıl 2008. Her neyse o tatlıyı ilk orada yemiştim. Görüntüsü zaten kendini belli ediyor çok sevmiştim. Arkadaşının annesi yapmış, hemen tarifini almıştım.
O gün bugündür ara ara bizim sofralarımıza eşlik eder.
Bugünlerde baya bir popüler olmuşken aklıma geldi paylaşmak istedim
Buyrun tarifimize...
NEVZİNE TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3.5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 3 damla limon suyu
- 1 çay bardağı pekmez (Olmazsa olmaz, şerbet kaynadıktan sonra dökülecek)
Üzeri için:
- Tahin
- Yeşil toz fıstık
NEVZİNE TATLISI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin. 15 dakika kaynadıktan sonra pekmezi ekleyip ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.
✔️ Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Tahini, sıvıyağı, sütü, sirkeyi ekleyin.
✔️ Kabartma tozunu ilave edin. Azar azar un ilave edin. En son 1 su bardağı dövülmiş cevizi de ekleyip yoğurun.
✔️ Kare borcamı tereyağlayın.
✔️ Hamuru güzelce yayın.
✔️ Çatalla çizikler atıp dilimleyin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
✔️ Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün.
✔️ Tahin ve antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.