Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır? Tüm Püf Noktasını Sizler İçin Veriyoruz
Havuçlu, tarçınlı keki yapabilmek için öncelikle karıştırma kabına 3 yumurta kırılır. Bu durum yumurtanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Kırılan yumurtanın ardından, 1 su bardağı yaklaşık 200 ml kadar, toz şeker ilave edilir. Yumurta ve şeker iyice karıştırılır. Karıştırma kabında ki malzemelerin su gibi olması gerekir.
Şekerin yumurtanın içinde iyice erimesi gerekir ve böylelikle kekin daha çok kabarmasına yardımcı olur. Karıştırma kabına, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Geride kalan karışıma 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu koyulur.
Hemen hemen hazır olan kekin içine alabildiği kadar un atılır. 2,3 su bardağı yeterli olacaktır. İyice karıştırıldıktan sonra içine 1 havuç rendelenerek ilave edilir ve tekrar karıştırılmaya devam edilir. Rendelenen havucun boyutunun uzun, eninin kalın olması yeterli olacaktır.
Eğer ki havuç ölçüleri ufak ise 2 havuçla da yapılabilir. Ve son olarak kek hamurunun içine 1 yemek kaşığı kadar tarçın ilave edilir ve karıştırılır. Hazır olan kekin hamurunu, yağlanmış kek kalıbına ilava edilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pişirilmeye bırakılır. Yaklaşıl 35 dakika kadar pişirilir. 35 dakikanın ardından kek pişip, servise hazırlanır.
GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta.
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml).
- 1 su bardağı süt (200 ml).
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 paket vanilya.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 adet havuç.
- 1 yemek kaşığı tarçın.
- 2,3 su bardağı kadar un (bardağın ölçüleri 200 ml olması gerekir).
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.