Hatayın Kahvaltıda Olmazsa Olmazı Sürk Peyniri Nasıl Yapılır? İşte Evde Orjinal Sürk Peyniri Yapımı
Hatay'ın Meşhur Sürk Peynirini HiçNasıl Yapılır? İşte Salatalarda Kullanılan O Lezzet
Yöresel özel bir lezzetin tarifini paylaşacağız.
Çökelep peynirin içine çeşitli baharatlar bir çeşit peynir.
Kahvaltılarda farklı bir lezzet arıyorsanız bu lezzet mutlaka deneyin.
SÜRK PEYNİRİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg çökelek (Kendiniz de yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı kuru kekik (zahter)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Bir çorba kaşığı reyhan
- Bir çay bardağı çekilmiş kavrulmuş susam
- Bir yemek kaşığı çekilmiş kavrulmuş kişniş
- Bir yemek kaşığı çekilmiş kavrulmuş rezene
SÜRK PEYNİRİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tereyağını ve tuzu tavaya alıp pembelişinceye kadar kavurun.
✔️ Tepsiye çökeleği, eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Diğer baharatları de ekleyip güzelce yoğurun. (Hamur yoğurur gibi yoğurun)
✔️ Hazırladığınız karışımı mandalina büyüklüğünde top şeklinde yuvarlayın ve pramit şekli verin.
✔️ Sürkleri kurutmak için yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sürkleri dizin.
✔️ Sürklerin de üzerine peçete yada mutfak bezi koyun 4 gün gölgede kurutun.
✔️ Tek tek streç filme sarabilirsiniz. Kavanoza yerleştirip üzerine zeytinyağı ile doldurup buzdolabında saklayabilirisiniz. Ya da direk buzluğa koyup dondurabilirsiniz..
Not: Eğer kurutunca çatlarsa yeniden yoğurup içine az yoğurt ilave edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.