Haşlanmış Yumurtaları Ziyan Etmeyin! İşte Haşlanmış Yumurtalı Arap Kurabiye Tarifi
Bu kurabiyenin hikayesi var bende. Evlendiğimde ilk misafirime yapmıştım ve o dönem mutfaktan çok da anlamayan ben için acabalarla dolu bir tarifti. Nasılda bayılarak yenmişti. O gün bugündür ara ara severek yaparım. Bu arada yiyenler içinde pişmiş yumurta sarısını anlamıyorlar emin olabilirsiniz.
ARAP KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 adet haşlanmış yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Bulamak için
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nesquik
- 2 yemek kaşığı kakao ya da çekilmiş filtre kahve
ARAP KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Yumurtaları haşlayıp soğutun. (Ben kahvaltıdan kalan haşlanmış yumurtaları değerlendirdiğim için hep bu aşamayı atlıyorum:):):))
✔️ Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Yumurtaların sarılarını da ekleyip elinizle iyice ezin. Pudra şekerini ve vanilyayı da ekleyin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Misket şeklinde fındıktan az büyük toplar yapın.
✔️ 175 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
✔️ Geniş bir kasede pura şekerini, nesquiki, kakaoyu karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeleri sıcak sıcak bu karışıma bulayın. Bu kadar:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.