Hazır yufkadan haşhaşlı tahinli börek
Yapımı uzun sürmeyen pratik bir börek yapmaya ne dersiniz? Çay saatlerine çok yakışan bu lezzeti mutlaka deneyin. İşte hazır yufkadan tahinli haşhaşlı börek tarifi...
Bugün şipşak sarıp fırına vereceğini bir börekle tanıştıracağız sizi. Hazır yufka ile yapılan tarifler çok pratik oluyor malum. Öyle uzun uzun içini kavurma, pişirme aşamaları da olmayan bu böreği kime ikram etsem bayılıyor. Tek kelimeyle mükemmel.
HAZIR YUFKADAN HAŞHAŞLI TAHİNLİ BÖREK
Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı
- Sıvı yağı, tahini, şekeri ve haşhaş ezmesini bir kasede karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine haşhaşlı karışımı sürün. 2.yufkayı yerleştirin. Tekrar karışımdan sürüp 3.yufkayı serin. Üzerine kalan haşhaşlı karışımı da sürüp 12 adet üçgen elde edecek şekilde kesin. (önce 4'e sonra her bir üçgeni 3'e kesin.)
- Her bir üçgen yufkayı rulo biçiminde sarın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Aklıma gelmişken haşhaş ezmesini kahvaltıda reçelle yemeyi sever misiniz? Özellikle reçelle bir deneyin derim. Müthiş bir şey oluyor. Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.