Çıtır Çıtır Haşhaşlı Browni Kurabiye Tarifi
Browni kurabiye sevenlerin aşık olduğu bir kurabiye tarifi paylaşacağım. Tam kıvamında oluyor.Yapması ve yemesi 5 dakika sürüyor:) Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da düşünmeden hemen denesin, gerçekten çok leziz.
HASHASLI BROWNİ KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için
- 125 gr. tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 su bardağı un (Kontrollü olun
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
Bulamak için; mavi haşhaş
Şerbeti için
- 3 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı su
HASHASLI BROWNİ KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğutalım. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynadıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Hamuru yoğuralım. Geniş bir kaseye yumurtayı, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve şekeri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. En son çikolataları ekleyip bir kez daha yoğurun.
✔️ Mavi haşhaşı bir kaseye koyun kullanacağız.
✔️ Şekil verelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Üzerini hafif bastırıp haşhaşa bulayın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Yanmamasına dikkat edin.
✔️ Fırından çıkınca 5 dakika sonra şerbete batırıp iyice bulayıp servis tabağına çıkarın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.