Hamursuz Pizza Olur mu Demeyin Bayılarak Yiyeceğiniz Harika Bir Lezzet! Sağlıklı Mis Gibi Kabak Pizza Tarifi
Sebze yemeyen çocuklarıma farklı kahvaltı alternatifleri ararken keşfetmiştim bu tarifi. Daha sonra favori tariflerimiz arasına girdi.Mücver gibi pizza gibi farklı değişik bir tarif. Kısa sürede de hazırlanıyor. Gluten hassasiyeti olan arkadaşım için kinoalı yapmıştım oda bayılmıştı.
Mutlaka deneyin farklı lezzetli bir tarif
KAPAK PİZZA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet kabak
- 2 kaşık un (Tam buğday, yulaf unu, kinoa vs hangisini isterseniz kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı soğan tozu
- Tuz
- Karabiber
Üstü için;
- Kaşar peyniri, zeytin, domates, kekik, kırmızı biber, köy biberi, sucuk ne seviyorsanız:)
KAPAK PİZZA NASIL YAPILIR?
✔️ Kabağı rendeleyip suyunu sıkın bunu kullanmıyoruz.. Geniş bir kaseye rendelediğiniz kabağı, unu, yuurtayı ve soğan tozunu alın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Güzelce elinizle yoğurun.
✔️ Tart kalıbı, pizza tepsisi yada yuvarlak borcam hangisi varsa evinizde yağlayıp kabaklı harcı yayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortalama 20 dakika pişirin.
✔️ Fırından çıkarıp üst kısmını hazırlayın. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın, domatesleri halka halka doğrayın. Kaşar peynirini rendeleyin.
✔️ Tekrar fırınlayıp peynirler eriyene kadar 5-10 dakika daha pişirin. Pizzanız hazır..
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.