Hafif tatlılar: Portakallı deve kuşu yumurtası tatlısı tarifi
İçi portakal suyu ile tatlandırılmış bir tatlı hayal edin ve dilimlediğinizde içinden bir süpriz çıkacak! Sizlere oldukça hafif, yapımı pratik ve sunumu ile göz dolduracak bir tarifimiz var: Deve kuşu yumurtası tatlısı ... Özellikle çocuklarınız için deneyin:)
DEVE KUŞU YUMURTASI TATLISI İÇİN MALZEMELER
Beyaz Muhallebi İçin:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
İç Kısmı İçin:
- 4 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
DEVE KUŞU YUMURTASI TATLISININ YAPILIŞI
- Öncelikle beyaz muhallebisi malzemelerini bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 5 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
- Derin bir kaseyi (salata kasesi olabilir) su ile ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi dökün.
- Başka bir tencereye portakal suyu,nişasta ve toz şekeri alıp aynı şekilde sürekli karıştırarak orta ataşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
- Pişen muhallebiyi, diğer beyaz muhallebinin tam ortasına dökün.
- Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Bir servis tabağına ters çevirin.
- Üzerine hindistan cevizi serpil dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.