Hafif tatlılar: Portakallı deve kuşu yumurtası tatlısı tarifi
![Hafif tatlılar: Portakallı deve kuşu yumurtası tatlısı tarifi](https://saglikhaberciniz.com.tr/d/news/1912.jpg)
İçi portakal suyu ile tatlandırılmış bir tatlı hayal edin ve dilimlediğinizde içinden bir süpriz çıkacak! Sizlere oldukça hafif, yapımı pratik ve sunumu ile göz dolduracak bir tarifimiz var: Deve kuşu yumurtası tatlısı ... Özellikle çocuklarınız için deneyin:)
DEVE KUŞU YUMURTASI TATLISI İÇİN MALZEMELER
Beyaz Muhallebi İçin:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
İç Kısmı İçin:
- 4 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
DEVE KUŞU YUMURTASI TATLISININ YAPILIŞI
- Öncelikle beyaz muhallebisi malzemelerini bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 5 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
- Derin bir kaseyi (salata kasesi olabilir) su ile ıslatın. Hazırladığınız muhallebiyi dökün.
- Başka bir tencereye portakal suyu,nişasta ve toz şekeri alıp aynı şekilde sürekli karıştırarak orta ataşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
- Pişen muhallebiyi, diğer beyaz muhallebinin tam ortasına dökün.
- Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Bir servis tabağına ters çevirin.
- Üzerine hindistan cevizi serpil dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.