Güveçte beşamel soslu patates oturtması nasıl yapılır?

Güveçte beşamel soslu patates oturtması nasıl yapılır?
Patatesli yemekler, Türk mutfağı'nda sevilerek yapılır. En pratik ve bilineni ise patates oturtmasıdır. Kızarmış patateslerin kıymalı sos ile bütünleşmiş hali çok lezzetli olur. Bugün sizlere görüntüsü ile patates oturtmasına level atlatacak, lezzetiyle mest edecek güveçte beşamel soslu patates oturtması tarifi vereceğiz.

Bu tarif davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Dilerseniz güveç kapları yerine borcamda da yapabilirsiniz. Daha sonra dilimleyerek de şık bir görüntü olacaktır.

GÜVEÇTE PATATES OTURTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su

Beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 fiske karabiber
  • 1 çay kaşığı silme tuz

Üzeri için:

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • İnce kıyılmış maydanoz

GÜVEÇTE PATATES OTURTMASI NASIL YAPILIR?

  1. Patateslerin kabuğunu soyup küp küp ya da halka halka doğrayın.
  2. Bol kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.
  3. Tavayı ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ilave edip sürekli karıştırarak topaklanmadan kıymayı kavurun. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Ocağın altını kapatın.
  4. Mini güveç kaplarının tabanına patatesleri yerleştirin. Üzerine kıymalı sostan dökün.
  5. Bir kasede salça ile sıcak suyu karıştırıp sos haline getirin. Kıymanın üzerine dökün.
  6. Beşamel sos için tavaya yağı koyup eritin, unu ekleyip yavaş yavaş kavurun. Un kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelecektir kısa sürede. Tuzu ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın.
  7. Beşamel sosunu kaselere paylaştırın. Üzerine birer tutan rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
  9. Fırından çıkınca ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler