Günüm var ne yapsam diyenlere: Borcamda ıspanaklı pasta tarifi
Rengiyle gözünüzü şenlendirecek enfes bir tarif! Korkmayın ıspanak kesinlikle anlaşılmıyor. Özellikle ıspanak sevmeyen çocuklarınıza yapabilirsiniz. Antep fıstığı görünümünde içinde ıspanak olduğu bile belli olmayan pastayı hemen deneyin!
BORCAMDA ISPANAKLI PASTA İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı ıspanak (1 demet yetiyor)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yemek kaşığı tereyag
- 1 poşet krem şanti
BORCAMDA ISPANAKLI PASTANIN YAPILIŞI
- İlk önce ıspanakları yıkayıp süzün.
- Sıvıyağın yarısını, ıspanakları ve yarım su bardağı suyu blenderdan geçirin.
- Derin bir kapta şekeri ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
- Kalan yağı ve ıspanaklı karışımı ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek mikser yardımıyla kek hamuru elde edin.
- Tereyağıyla yağladığınız borcama hamuru boşaltın.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-30 dakikada kontrollü pişirin.
- Kek fırından çıkıp ılıdıktan sonra kaşık yardımıyla üzerinden 1 parmak kalınlığında kek parçaları alın ve bu kek paralarını rondodan geçirin. (Antep fıstığı görünümünde olacak)
- Diğer taraftan bir tencereye muhallebi malzemelerinden un, şeker ve sütü ekleyip çırpın. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Ilıyınca krem şantiyi ekleyip 2-3 dakika çırpın. Kremanız hazır.
- Kekin üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayının. İsteğe göre üzerine muz vs dilimleyebilirsiniz.
- Son olarak rondodan geçirdiğiniz kalan kekleri yayın. Kekiniz hazır!
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
ÖNERİ
Pastayı misafirleriniz için bir gün önceden hazırlayarak ertesi gün servis edebilirsiniz. Buzdolabında streç filme sarıp saklayınız.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.