Görünüşü Tadı Muhteşem! Tepsi Mutfağa Gide Gele Bir Çırpıda Bitecek Mis Gibi Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi
DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı mısır nisaştası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata
DONDURMA KAŞII KURABİYESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Oda sıcaklığında erimiş tereyağını derin bir yoğurma kabına alın. Sıvı yağı, pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın. Nişastayı ve kabartma tozunu ilave edin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Dondurma kaşığına koyup yapışmaması gerekiyor. Şekil alıyorsa tamamdır un eklemeyin.
✔️ Hamuru ikiye bölün.
✔️ Hamurun birine kakao döküp tekrar yoğurun.
✔️ Dondurma kaşığına biraz sade olandan biraz da kakaolu olandan koyup tepsiye sıkın.
✔️ 170 derecede önceden ısıtılmı fırında üzeri çok kızarmayacak şekilde pişirin.
✔️ 1 paket sütlü çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına koyun.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerine çikolata sıkıp antep fıstığı ile süsleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.