Görüntüsüyle Lezzetiyle Parmakları Yediriyor! İşte Size Püf Noktalarıyla Kıymalı Patates Rulo Tarifi

Görüntüsüyle Lezzetiyle Parmakları Yediriyor! İşte Size Püf Noktalarıyla Kıymalı Patates Rulo Tarifi
Patates ve Kıyma Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizleri börek, lazanya arası değişik bir yemekle tanıştıracağız. Nermin Yazılıtaş'ın Kıymalı Patates Rulo Tarifi her görenin ağzını açıkta bırakacak cinsten. İşte bu enes lezzetin tarifi...

Bu yemek davet sofralarınızın yıldızı olacak bir lezzet tek kelimeyle. Tüm beğenileri toplayıp sofrada ilk biten yemek olabilir hazırlıklı olun:) Üstelik yufkasız ve hamursuz... Sadece kıymalı harç, patatesli harç ve beşamel sosundan oluşan bu lezzetin servisi de çok şık oluyor.

İnstagram Fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın Kıymalı Patates Rulolarını mutlaka deneyin. Malzemeleri hazırlayın sizi mutfağa alalım, lezzet şöleni yaşatalım.

KIYMALI PATATES RULO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet büyük patates
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar (100 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kıymalı harç için:

  • 500 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber 🌶
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 dal maydanoz

Beşamel sos:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 büyük su bardağı soğuk süt (300 ml)
  • Tuz ve karabiber

KIYMALI PATATES RULO NASIL YAPILIR?

✔️ Patatesleri soyun ve rendeleyin. (HAŞLAMAYIN)

✔️ Patatesin suyunu elinizle sıkın ve karıştırma kabına alın.

✔️ Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi de ilave edip güzelce karıştırın.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kare olacak şekilde serip üzerine bastırın.

✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı da üstü de hafif kızarana kadar pişirin.

✔️ İç harcını hazırlayalım. Tavaya kıymayı koyup karıştıra karıştıra kavurun. Suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi de ekleyip 2-3 dakika da birlikte kavurun. Salçayı ve baharatları ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sıcak su ilave edin. Suyu tamamen çekince tavayı ocaktan alın.

✔️ Fırından çıkan patatesin üzerini kıyma ile kaplayın. Rulo haline getirin. Yağlı kağıt olduğu için kolayca rulo olacaktır. Ruloyu tepsinin ortasına alın.

✔️ Beşamel sosu yapalım.Küçük bir tencereye tereyağı alıp eritin. Unu ilave edip kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip hızlı hızlı çırpın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tavayı ocaktan alın.

✔️ Rulonun üzerini de beşamel sos ile kaplayın. Üzerine az da rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

✔️ Peynir eriyip kızarana kadar fırında pişirip dilimleyerek servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler