Görenin Gözlerini Faltaşı Gibi Açtıran Lezzet! İşte Size Lokum Gibi Tadıyla Porsiyonluk Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Görenin Gözlerini Faltaşı Gibi Açtıran Lezzet! İşte Size Lokum Gibi Tadıyla Porsiyonluk Çilekli Rulo Pasta Tarifi
Pastalar arasında en lezzetlisi şüphesiz kremalı olanları. İçinde bir de çilek varsa offf yemelere doyamazsınız. Bugün sizlere porsiyonluk çilekli rulo pasta tarifi vereceğiz. Görüntüsü lezzeti şahane. Lokum gibi bir lezzeti mutlaka deneyin

Çileğin mevsimi geldi, pastalarda bolca kullanıyorum. Kremalı pastalara zaten çilek çok yakışıyor. Pastaneden hiç pasta almadığım için daha alasını evde yapıyorum sık sık:) Biraz emek sonuç 10 numara oluyor zaten. Şimdi size meşhur porsiyonluk çilekli rulo pasta tarifimi vereceğim. Deneyin pişman olmazsınız. Hemen geçelim tarife...

ÇİLEKLİ RULO PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER?

Pandispanya için

  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Bir cimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2,5 su nardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket toz krem şanti (Krema piştikten sonra kullanılacak)

Pastanın içi için çilek

Üzeri için çikolata sosu; (Çikolata sosu yapmak istemezseniz direk pudra şekeri de dökebilirsiniz)

  • 1 kutu krema
  • 200 gr çikolata

ÇİLEKLİ RULO PASTA NASIL YAPILIR?

✔️ İlk kremayı hazırlayalım. Bunun için krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin. İyice karıştırın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin. Krema kıvamına aldıktan sonra ocağın altını kapatın. Ilıdıktan sonra toz krem şantiyi direk içine koyup mikserle çırpın. Kremayı soğumaya bırakın.

✔️ Pandispanya için yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Yumurtanın beyazına bir fiske tuz atıp 10 dakika mikserle çırpın, köpük köpük olmalı. Başka bir kaba koyduğunuz yumurtanın sarısına şekeri ve suyu koyup onu da şeker eriyene kadar mikserle çırpın.  İki karışımı birleştirin. İçerisine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine eşit bir şekilde yayın.

✔️ 170 derecede 15 dakika kontrollü pişirin.

✔️ Pandispanya fırından çıkar çıkmaz pişirme kağıdıyla birlikte rulo yapıp üzerine nemli bir mutfak bezi örtün. 

✔️ 15 dakika sonra ruloyu açıp 8 parçaya bölün. Her bir parçaya kremadan sürün. İçerisine çilek yerleştirin. Tekrar rulo yapıp sarın.

✔️ İsterseniz çikolata sosuyla isterseniz pudra şekeriyle süsleyip servis edebilirsiniz. Üzerine çikolata sosu gezdirebilirsiniz. Çikolata sosu için kremayı ocağa koyup ılıtın. Ilıyınca kısık  çikolatayı koyup kısık ateşte karıştırın ve ocağın altını kapatın. Eriyene kadar karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Direk kullanabilirsiniz. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler