Bol Protein Deposu Glütensiz Unsuz Şekersiz Yumurtasız Nişastasız Sağlıklı Barbunyalı Puding Tarifi

Bol Protein Deposu Glütensiz Unsuz Şekersiz Yumurtasız Nişastasız Sağlıklı Barbunyalı Puding Tarifi
Puding, sevilen tatlılardan biridir. Bugün sizlere protein deposu barbunya dan puding nasıl yapılır detaylı tarifini vereceğiz. Unsuz, şekersiz, yumurtasız, nişastasız bu sağlıklı puding tarifinin lezzeti tüm ön yargılarınıza karşı koyacak.

Baştan söyleyelim barbunya tadı kesinlikle yok. Daha çok çikolata ve muz tadı geliyor. Sadece çocuklar, sağlıklı beslenenler değil herkes bu pudinge bayılıyor.

Lezzetli ve sağlıklı tariflerle tanıdığımız @sihirlibaharatlar'ın bu tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

BARBUNYALI PUDİNG İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔ 2 su bardağı haşlanmış barbunya
✔ 4-5 adet ceviz
✔ 1 orta boy muz
✔ 3-4 damla vanilya özütü
✔ 2 yemek kaşığı kakao
✔ Yarım minik çay bardağı süt (bitkisel süt ya da su da olur)
✔ Üzeri için bir parça şekersiz çikolata
✔ 3 yemek kaşığı bal, keçiboynuzu özü, hurma özü ya da pekmez

BARBUNYALI PUDİNG NASIL YAPILIR?
✔️
Barbunyayı fitik asitten kurtarmak için 1 gece önceden karbonatlı suda ıslatın. (Çok sıcaklarda buzdolabında bekletin)
✔️ 2 adet tarçın koyduğunuz suda haşlayın.
✔️ Haşladığınız barbunyaları süzün. Diğer malzemelerle rondodan geçirin. Kıvamı koyu ise süt ekleyin.
✔️ Rendelenmiş çikolata ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler