Gıda boyasız olduğuna kimse inanamayacak! Mor havuçlu kek tarifi

Gıda boyasız olduğuna kimse inanamayacak! Mor havuçlu kek tarifi
Böyle mor bir kek yapayım ama gıda boyası da kullanmayayım diyorsanız bu tarif tam size göre. Çok iyi renk veren ve antioksidan deposu olan mor havuçu kullanarak yapacağınız bu tarif oyle lezzetli ki favoriniz olmaya aday... Yapın yaptırın, misafirlerinizi şaşırtın:) Buyrun mor havuçlu kek tarifine...

GIDA BOYASIZ MOR RENKLİ TART KEK İÇİN MALZEMELER

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 -2 su bardağı un
  • 2 adet mor havuç

Üst Kreması için;

  • 5 çay bardak süt
  • 1 adet mor havuç
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker

Üzeri için hindistan cevizi

GIDA BOYASIZ MOR RENKLİ TART KEK'İN YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KREMAYI HAZIRLAYALIM

  1. Tencereye yarım çay bardağı su ile rendelenmiş mor havucu koyun. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Pişen havuçları blenderdan geçirin.
  2. Ayrı bir tencereye nişasta, un, şeker ve sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
  3. Blenderdan geçirdiğiniz havuçları da ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Dilerseniz 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız kremayı soğumaya bırakın. 
    mor-havuclu-kek-detay-1.jpg
  5. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın. Gıda boyasız mor renkli kremanız hazır.

KEK  HAMURUNU HAZIRLAYALIM

  1. Tencereye yarım çay bardağı su ve rendelediğiniz havuçları koyup pişmeye bırakın. Havuçlar yumuşayınca suyunu süzüp blenderan geçirin.
  2. Derin bir çırpma kabında yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın.
  3. Sütü ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  4. Ardından kabartma tozu ve unu da ekleyip çırpın.
  5. En son kek hamuruna blenderdan geçirdiğiniz havuçları ilave edip çırpın. Kek hamurunuz hazır.
  6. Tart kalıbını tereyağ ile yağlayıp hazırladığınız harcı dökün.
  7. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede kontrollü olarak pişirin. 

SÜPER İKİLİYİ BULUŞTURALIM

  1. Tart kek soğuduktan sonra servis tabağına çıkarın.  Soğuyan kremayı kekin üzerine dökün.
    mor-havuclu-kek-detay-2.jpg
  2. En son hindistan cevizini de bolca döküp vaktiniz varsa en az 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun. 

 

Bu da ilginizi çekebilir?

Tüm havuç türleri oldukça besleyici olmakla birlikte mor havuç, özellikle iltihapla savaştığı ve güçlü antioksidanlar içerdiği için daha da ön plana çıkmaktadır. Mor havucun faydalarını ve beslenmenize nasıl dahil edeceğinizi merak ediyorsanız buyrun  Şifa Deposu Mor Havucun Faydaları

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler