Gerçek ekmek kadayıfı nasıl yapılır? İşte en iyi ekmek kadayıfı tarifi

Gerçek ekmek kadayıfı nasıl yapılır? İşte en iyi ekmek kadayıfı tarifi
Türk mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biridir ekmek kadayıfı. Üzerine kaymak ya da dondurma ile yemelere doyulmaz. Genellikle ya tatlıcılardan alınınır ya da evde ekmeği yufkacılardan/marketlerden alınarak yalancı ekmek kadayıfı olarak pişer. Ama bugün tamamen evde yapacağınız gerçek ekmek kadayıfı tarifi vereceğiz.

Şerbetli tatlı tarifi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.Emin olun hazır aldıklarınızdan daha da lezzetli oluyor. Bu kadar lezzetli ve pratik bir ekmek kadayıfını nasıl yaptığınıza siz bile şaşıracaksınız.

EVDE EKMEK KADAYIFI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Karameli için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?

  1. Kekini hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip 5 dakika mikserle çırpın. Sütü ekleyip çırpmaya devam edin.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip kısa süreli çırpıp homojen bir kıvam elde edin.
  2. Yağlı kağıt serdiğiniz kare borcam ya da küçük dikdörgen borcama kek harcını dökün.Üzerini spatula ile düzeltin ki eşit bir şekilde kabarsın.
  3. Önceden ısıtmış olduğunuz 160 derecede fırında pişirin.
  4. Kreması için tencereye unu, sütü, şekeri ekleyip karıştırın. Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca hindistan cevizini ekleyin. Soğuyana kadar ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin yoksa üzeri kabuk bağlar.
  5. Karemel şerbeti için tavaya şekeri alıp hiç karıştırmadan arada bir sallayarak şekerin erimesini sağlayın. Kısa sürede rengi kahverengiye dönecektir. Dikkat edin yakmayın. İstediğiniz renge ulaşınca tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Daha sonra suyu ekleyip yine hiç dokunmadan tamamen şerbet haline gelmesini bekleyin. Ocağın altını kapatın.
  6. Kek tamamen soğuyunca ortadan ikiye kesin. Birini tekrar borcama yerleştirin.
  7. Karamel şerbetin yarısını kekin üzerine dökün.
  8. Kremanın tamamını yayın.
  9. Diper keki de kremanın üzerine yerleştirin.
  10. Kalan şerbeti de üzerine eşit bir şekilde dökün.
  11. Bir gece buzdolabında bekletip diilmleyerek servis edin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler