Gaziantepli Usta Şef Doğa Çiftçi'nin Anneanne Usulü Mayasız Poğaça Tarifi

Gaziantepli Usta Şef Doğa Çiftçi'nin Anneanne Usulü Mayasız Poğaça Tarifi
Türk Mutfağının sevilen hamur işlerinden olan poğaçalar; çay saatlerinin, kahvaltıların vazgeçilmezidir. Bugün sizlere mayasız bir poğaça tarifi vereceğiz Kabartma tozlu poğaça tarifi arayanların favorisi olacak bu lezzet.

Antep yemekleriyle tanıdığımız, Türkiye'nin önemli şeflerinden Doğa Çiftçi'nin anneannesinin poğaça tarifini sizlerle paylaşacağız. Peynirli harcıyla oldukça doyurucu olan bu poğaça da uzun uzun mayalandırma işlemi de yok. Hamuruna dereotu koyabilirsiniz. Kıyır kıyır bu lezzetli mutlaka deneyin.

MAYASIZ POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMLER

  • 4 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş veya ezilmiş beyaz peynir
  • 1/4 maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
✔️
Tezgaha unu dökün.Ortasını havuz gibi açın.
✔️ Havuzun içine yoğurdu, sıvı yaı, karbartma tozunu, tuzu ve eritilmiş tereyağını ekleyin.
✔️ Kenarlardan ortaya azar azar un alarak hamuru yoğurun.
✔️ Hamuru 30 dakika dinlendirin.
✔️ Bir kasede peynir ile ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
✔️ Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine hazırladığınız peynirli iç harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın.
✔️ Fırının içerisine 1 kase su koyun.
✔️ Poğaçaların üzere fırçayla yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler