Garnitürlü pilav nasıl yapılır?
Pilavlar, akşam yemeklerinin vazgeçilmesidir. Neredeyse tüm yemeklerin yanına bir çeşit pilav istenir. Farklı lezzetleri denemek istiyorsanız hem göze hem damağa hitap eden, tek başına bile tüketebileceğiniz garnitürlü pilav tam size göre...
GARNİTÜRLÜ PİLAV İÇİN MALZEMELER
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 su bardağı baldo pirinç
• 3 su bardağı sıcak su
• 1 su bardağı karışık garnitür
• 1 kase süt mısır
• 2 çay kaşığı tuz
GARNİTÜRLÜ PİLAV YAPILIŞI
- Öncelikle pirinçlerinizi bir kaseye alın ve üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Tuz ekleyerek yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Pilav tencerenizi ocağa alın ve yağları koyun kızdırın. Üzerine bekletip süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika kavurun. (Fazla değil)
- Garnitür ve mısırı soğuk suda süzün
- Garnitür ve mısırı ilave edip 2 dakika daha kavurun.
- Üzerine tuzu ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın ve kapağı kapatarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
- Son olarak pişen pilavınızın altını kapattıktan sonra kapağı açıp üstünü havlu peçete koyarak tekrar kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Püf noktalar
- Garnitürü hazır almak istemezseniz kendiniz bezelye, havuç ve patatesi haşlayarak kullanabilirsiniz.
- Pilavınızı tavuk veya et suyu ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.